free shipping on orders over 99inside EU

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Your Cart is Empty

May 02, 2024 3 min read

“Ehkä tällänen fighterlife vie meikää eteenpäin, tää on mulle elämäntapa mikä ei varmaa tuu muuttumaan ikinä. Jos motivaatio on koskaan kortilla, pidän lepoo ja touhuun jotain muuta koska takasi se tulee aina.”

 

Mici Saaristo, 1992 syntynyt suomalainen vapaaottelija Turuust. Ja sille tielle jäänyt. Mici on jääräpäinen sekä määrätietoinen kaveri, joka puskee aina positiivisella asenteella eteen päin. Ensi viikonloppuna mies puskee itsensä häkkiin Hamaran otteluillassa 4.5. Kupittaan palloiluhallilla.

Saaristolla on hyvät fiilikset tulevasta ottelusta, sillä matsiin valmistautuminen on mennyt mainiosti ja hän onkin saanut paljon alle erinomaisia treenieriä.

Hamara vol 4 11.11.2023

Vapari veressä

Micin arki pyörii katolla, koiran, perheen ja treenien ympärillä. Tuskin kuitenkaan kaikki aina siellä katolla vai? Saaristo tekee siis toistaiseksi työkseen kattohommia. Mies kuitenkin jättämässä ihan ottelunimekseen asti päätyneen leipätyönsä vapaaottelun vuoksi. Treenejä on tähän asti työn ohella tullut vain kuusi viikkoon, hän vähättelee. Tulevaisuudessa Mici “Roofman” Saariston aika on omistettu treeneihin ja kehään. Mikä lienee  tulevaisuudessa Saariston nickname vai onko kattomies aina kattomies? Vapaaottelija on ainakin aina vapaaottelija.

“Tää on mulla veressä. Nuoresta asti tapellu, joten en ihmettele, että tähän lajiin oon päätynyt”, Saaristo toteaa. Kipinä vapaaotteluun lähti joskus Logomossa järjestetyssä Cagessa noin 13 vuotta sitten.

“Kaverit aloittivat aikoinaan peruskurssin ja lopettivat aika pian, kun oli niin raskasta. Silloin todella kiinnostuin lajista, sillä tiesin ettei se tule olemaan helppoa ja halusin todistaa muille, että pystyn siihen.” Mici aloitti lajin Sankukailla Mikko Koivumäen opissa ja siirtyi vuosien varrella Finnfighters Gymille.

Finnfighters’ Gym on siis tätä nykyä Micin kotiseura, jossa koutsina hänellä on Tipi. Seuralla on pitkä historia vaparin kanssa ja Micin mielestä yksi parhaista saleista mitä Suomessa on. “Meillä on osaavaa porukkaa matossa sekä pystyottelussa. Turku on muutenki kamppailulajien pääkaupunki ollut ja tulee aina olemaan.”

Luotettavuus on Saariston mielestä ehdottomasti valmentajan tärkein ominaisuus: “Tarvii luottaa valmentajan sanaan ja osaamiseen.” Tipi on uhrannut todella paljon omaa aikaa Micin treeneihin. “Jo silloin, kun ei tunnettu vielä edes kovin hyvin, niin Tipi tuli aamusin pitämään mulle erikseen pistareita muksujen kanssa. Iso kiitos siitä!” 

Winner by Saaristo by TKO 3:42 round 1

Tappeleminen kasvattaa ihmistä

“Ehkä tälläne fighterlife vie meikää eteenpäin, tää on mulle elämäntapa, mikä ei varmaa tuu muuttumaan ikinä. Jos motivaatio on koskaan kortilla, pidän lepoo ja touhuun jotain muuta koska takasi se tulee aina.

Pitkän tauon jälkeen takaisin tuleminen oli vaikeaa. Piti vain päättää, että lopettaako vai jatkaako tätä, niin se sai tajuamaan, kuinka paljon laji merkitsee mulle. Elämäntapana tää menee jo.”  Vapaaottelu on kasvattanut Miciä kokonaisvaltaisesti ihmisenä, oppii kuulema paljon muutakin, kun tapeelee työkseen.

Hamara vol 4 | Vastustaja : Jeferson dos Santos , Brazilia

Keskittyminen on se key

Laji ja sen karvaimmatkin tappiot saa luottamaan itseen, vaikka ei aina tuntuisikaan siltä, että olisi 100% täydessä iskussa. Pitää olla täysin mukana matsissa eikä yhtään saa mieli viedä mennessään muualle. Sen Mici oppi EM-finaalissa. Keskittyminen täysin matsiin. Tulevaisuuden tavoitteena Saaristolla on yksinkertaisesti vetää päätyyn asti ja katsoa mihin rahkeet sillä matkalla riittävät. Eteenpäin on miehen motto.

“Terveiset kiitoksineen haluan lähettää valmentajille: Mikolle alkuajoista ja Tipille aivan kaikesta - Finnfighters Gymin jengille iso kiitos ja ihan jokaiselle, joka meikäläistä tällä matkalla tukee!”

Crestin kanssa yhteistyöhön Saaristo halusi laadukkaiden varusteiden vuoksi ja me ollaan toki ylpeitä, mitä enemmän ammattilaisottelijoita meillä on remmissä. Myös Turusta.

 

Go Mici “Roofman” Saaristo, laita Kupittaa tutiseen!

Mici "Roofman" Saaristo, Finnfighters' Gym vs Raul Guzman, Climent Club Alicante, Spain. Kotiyleisön suursuosikki Mici kohtaa uransa kovimman haasteen kun vastaan asettuu Espanjassa asuva venezuelalainen Raul Guzman. Guzman on voittanut neljä viimeisestä viidestä ottelustaan. Viime kerralla Micin sisääntulo ja itse ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi. Lauantaina 4.5. Kupittaalla on luvassa vieläkin isompi ja kovempi show! Ottelu käydään sarjassa 61,2kg.

 

Tätä et halua missata! Klikkaa tapahtuman tietoihin täältä.

Ota Micin iigee haltuun myös.

Leave a comment