free shipping on orders over 99inside EU

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Your Cart is Empty

February 14, 2023 5 min read

Crest on suomalainen kamppailubrändi korkealaatuisine ja taatusti testattuine tuotteineen, turvallisuus sekä ergonomia edellä - omintakeisella, tunnistettavalla tyylillä ja muotoilulla. Kerran kun isket Crestin hanskat käteen, tuskin enää toiste muusta haaveilet. Tuotteemme ovat myös vastuullisesti valmistettuja ja rehtiys, reiluus sekä suoraselkäisyys ovat ehdottomia arvojamme.

Crest perustettiin vuonna 2008 kahden kaveruksen rakkaudesta lajiin.

Taival on ollut monen kirjava ja vivahteikas - kivinen ja voitokas. Tätä nykyä tarjoamme asiakkaillemme hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia kamppailutarvikkeita ja Crest onkin yksi Suomen tunnetuimmista kamppailubrändeistä. Tuotekatalogimme Suomen kamppailulajiskenessä varsinkin nyrkkeilyn, potkunyrkkeilyn, thainyrkkeilyn, vapaaottelun ja BJJ:n sisällä on kattava ja matka Suomen halutuimmaksi kamppailuvarustetoimittajaksi on hyvää vauhtia käynnissä. Tulevaisuuden visiomme on suunnata myyntiä myös yhä vahvemmin kohti kansainvälisiä markkinoita.

Crestin edustus kamppailulajskenessä on vahva

Crestin edustus kamppailulajiskenessä on vahva.

 

Crest Crew - keitä täällä häärii

Crest koostuu kamppailutarvikemyynnistä ja kamppailusalitoiminnasta. Molemmat toiminnat ovat saman osakeyhtiön alla. Se on tärkeä symbioosi, sillä Crestin kokoluokan monilajisalia ei pystyisi pyörittämään ilman kamppailutarvikemyyntiä siinä mittakaavassa, jossa toimitusjohtaja haluaa. Sali toimii osana kokonaisuutta erinomaisesti esimerkiksi tuotetestauksessa, toimintaympäristön laaja-alaisessa sekä syvällisessä tuntemuksessa ja kohderyhmämme tarpeiden tunnistamisessa. 


Suurin Crestiä koossa pitävä voima on Mikolle oma perhe ja erityisesti vaimo, joka hallitsee tilanteen, kuin tilanteen ja aikatauluttaa perheen elämän sekä välillä kiireisenkin arjen. Lisäksi Mikon isä on ollut vuosia apuna mm. varastossa ja postituksissa. Nykyisin hän on mukana myös uuden varaston rakentamisessa.


Vaikka Mikko omistaa Crestin nykyään yksin ja on pyörittänyt suuria kokonaisuuksia sekä kaikkia juoksevia asioita sekä liikkuvia osia pääasiassa itsekseen, tiimi kasvaa ja muotoutuu kovaa vauhtia. Kamppailusalilla kaikissa lajeissa on omat päävalmentajat, jotka hoitavat lajinsa kokonaisuutta. Päävalmentajien rooli korostuu salilla päivittäisessä tekemisessä, kuten tuntitarjonnan, salin ja kamppailuvarusteiden kehittämisessä.


Lisäksi Crestin asiakaspalvelussa häärii tällä hetkellä Milla, Samuel ja Otto. Otto tekee asiakaspalvelun rinnalla paljon hyvää työtä verkkokaupan myynnin edistämiseksi. Lisäksi hänestä on kasvanut kansainvälistä kärkeämme silmällä pitäen englanninkielisten tekstien virtuoosi, eli meidän oma enkku kenkku copywriter. Mukaan remmiin on hiljattain hyppänyt markkinoinnin moniottelija, visuaalinen ja verbaalinen sisällöntuottajamme Anniina, joka on ottanut Crestin somea, visuaalista ilmettä, blogia ja yleisesti koko markkinointia haltuun yhdessä Oton kanssa. Tiimisivut ovat siis tuloillaan!

Mikko Blom ja Crestin ensimmäinen sponsoroitava Anton Kuivanen

Crestin ensimmäisiä sponsoroitavia: Anton Kuivanen sekä nykyinen toimitusjohtaja Mikko Blom ja historian havinainen kuvankäsittely

Historian havinasta tämän päivän kuulumisiin

Oli vuosi 2007, kun Crestin nykyinen toimitusjohtaja ja ainoa omistaja Mikko Blom löysi oman lajinsa - thainyrkkeilyn. Siihen asti Mikko oli treenannut aktiivisesti potkunyrkkeilyä, kunnes kohtalo johdatti hänet harjoittelemaan Helsinki Thaiboxing Clubille.

Mikko Blom, Antti Naakka ja Crestin ensimmäiset hanskat

Mikko Blom, Antti Naakka ja Crestin ensimmäiset hanskat

Siellä hän sai ensimmäisissä sparreissa kunnolla köniinsä ja rakastui lajiin saman tien. Veri veti treeneihin päivittäin ja Mikolle oli heti selvää, että hän haluaa otella. Helsinki Thaiboxing Clubilla Mikko tutustui valmentaja Antti Naakkaan – eikä aikaakaan, kun Naakka jakoi Mikolle ideansa omasta kamppailutarvikebrändistä ja pyysi Mikkoa mukaan idean toteutukseen. Crestin nimi pyöri jo salilla ihmisten huulilla, vaikka yhtään hanskaa ei oltu vielä edes suunniteltu tai valmistettu saatika tilattu. Logo alkoi muotoutumaan, kaksikko tarttui tuumasta toimeen ja niin Crest sai alkunsa vuonna 2008.

Crestin hanskat valmistettiin Thaimaassa ja niitä myytiin aluksi pääasiassa vain Suomessa omalla treenisalilla. Pikkuhiljaa rinnalle syntyi myös nettisivut sekä Mäkelänkadun Crest Shop. Hanskoja myytiin tasaiseen tahtiin ja Crest alkoi saada tunnettuutta seuroissa. Kaupalla oli kuitenkin liian hiljaista ja se täytyikin lopulta ajaa alas. Kamppailijat olivat etenkin noihin aikoihin Suomessa vielä todella marginaalinen urheilijakunta, joten kahta miestä toiminnalla ei mitenkään elätetty. Herrat tulivat yksissä tuumin siihen tulokseen, että jompi kumpi ottaa Crestin itsenäisesti haltuun ja laittaa homman pyörimään ihan tosissaan ja täydellä potentiaalilla. Mikko osti Naakan osuuden yrityksestä itselleen  ja alkoi ajaa Crestiä yhä intensiivisemmin sisään koko Suomen tietoisuuteen. 

Crestin ensimmäiset hanskat ThaimaassaCrestin ensimmäiset hanskat Thaimaassa

Ajan saatossa hanskojen valmistus siirtyi Pakistaniin edullisemman hinnan, monipuolisemman valikoiman sekä sujuvamman yhteistyön vuoksi. Tätä nykyä Mikko onkin päivittäin yhteydessä Pakistanin veljeksiin Imraniin sekä Irfaniin ja luottamus on vastavuoroista. Crestin tavarantoimittajalla on myös Sedex-sertifikaatti, joka takaa eettisen sekä luotettavan toiminnan. 

Crestin tavarantoimittaja Pakistanista on sitoutunut brändimme arvoihin ja etiikkaan.

Kasvun kaoottinen luonne ja vaikeuksien kautta voittoon

Kun Mikon oma kilpailu-ura tuli päätökseen, hän perusti Crestin varustemyynnin rinnalle kamppailusalin - tämä vauhditti varustemyyntiä ja onkin ollut Crestin historiassa myös yksi käänteentekevä kohta nousujohdannaiseen tulokseen. Mikon isä tuli Crestin kuvioihin entistä isommin mukaan, kun hänen maatilalle rakennettiin vanhan navetan tilalle Crestin varasto. Mikko hoitaessa myyntiä, isästä on ollut suuria apu varastonhallinnassa sekä muissa päivittäisissä töissä.

Matka on ollut kivinen ja sille on sattunut myös vastoinkäymisiä. Tähänastisen tien kovin kamppailu käytiin heti haastavien korona-aikojen jälkeen heinäkuussa 2022, kun koko maatilalla oleva päävarasto paloi tuhkana tuuleen yhden salamaniskun seurauksena. Varastosta paloi kaikki, vuosien työllä suunnitellut ja hankitut tavarat. 

Kun varasto paloi, Mikolla oli kuin ihmeen kaupalla pakettiautollinen edellisenä päivänä saapuneita tuotteita, jotka odottivat varastointia. Varastopalo oli suuri shokki ja epätoivon hetki. Mikko rämpi ja itki surrealistisessa olossaan puolipäivää. Ei sen enempää. Samana päivänä hän olikin jo lastaamassa pakettiautollista tavaraa uuteen varastoon ja tekemässä inventaariota. Mikko tiesti nousevansa ja jälleen kerran entistäkin vahvempana. Crest on hänelle samaan aikaan siunaus ja kirous. Kuten jokaiselle se oma kutsumus on. Jonkinlainen pakkomielle, mikä pyörii ajatuksissa 24/7. Crest on Mikon elämässä niin monessa muodossa, että siitä on vaikea päästä ajatuksen tasolla irtaantumaan kokonaan koskaan. Se vaikuttaa elämään niin bisneksen, kuin valmentamisenkin kautta. Erityisesti kilpavalmennuksen, joka on Crestin toimarille se suurin ja puhtain intohimo. 

Yrittäjän taival on jatkuvaa selvitystyötä, oppimista, muutosta ja adaptoitumista. Aluksi Mikolle oli epäselvää, oliko vakuutus Crestin varaston osalta riittävän kattava tai oliko sitä ollenkaan, ja tilannetta saikin jännittää parisen viikkoa. Vakuus onneksi korvasi hyvän osan vahingosta, joten Mikko pääsi tilaamaan uutta tavaraa palaneen tilalle. Terveiset vaan Crestin enkelihansoille taivaaseen! Lisäksi tavarantoimittajalla oli hyvin varastoa Pakistanissa, joten menekin kannalta ensisijaisia tuotteita päästiin lähettämään Suomeen nopeastikin. Maailman tilanteesta johtuen laivakin seilasi merellä lähes kolme kuukautta ja elettiin sanalla tai kahdella sanoen piinaaviakin aikoja. Kaikki hyvin Crest-imperiumissa tätä nykyä. Varastoja on kaksi Helsingissä ja Tervossa - rakentumaisillaan on uusi iso varasto myös vanhan palaneen tilalle.

Kuten jokaisen visionäärin ja johtajan – alkushokin jälkeen myös Mikon oma taistelijan tuli todellakin nousi, hän sisuuntui ja oivalsi, että tässä on uusi mahdollisuus – koota brändistä entistäkin vahvempi ja viimeistellä tuotteet niin erinomaisiksi, että ne kantavat ylpeydellä läpi Suomen markkinoiden ja tämän jälkeen myös kansainvälisille markkinoille.

Mikko ja Pico 0.5

Mikko ja Pico 0.5

Crestin tuotekehitys onkin ollut jatkuvaa ja alun valmiiden hanskamallien rinnalle on muodostunut aivan omintakeinen sekä ainutlaatuinen kokemukseen, testaamiseen sekä pitkän linjan tietotaitoon perustuva tuotekehitys. Crestin tuotevalikoimasta löytyykin monipuolisesti laadukkaita, kovan hands on -testausprässin ja luovan prosessin läpikäyneitä  kamppailuvarusteita aina tekstiileistä treeni- ja valmennusvarusteisiin. Kamppailu-uhreilijoilta kamppailu-urheilijoille. Tammikuussa 2023 lanseerasimme uuden nyrkkeilyhanskamallin ja Pico 0.5  otettiin suurella innostuksella, mielenkiinnolla sekä ostovoimalla vastaan.

Tämä useamman vuoden tuotekehityksen kultainen tulos tekee koko Crestille voitokasta tietä tästä eteen päin. Visio on kirkkaampi, kuin koskaan ja strategiaa hiotaan jatkuvasti. Tiimi laajenee ja olemme jokainen aidosti ylpeitä yrityksen visiosta, työstämme sekä tuotteistamme. Olemme omistautuneet Crestille omalla tavallamme jokainen ja tiimissä terotetaankin jokaisen yksilöllisiä vahvuuksia jatkuvasti. 

Tätä nykyä Crestin brändi on Suomessa vahva ja tuotevalikoima laaja. Edustus kisoissa on jatkuvaa sekä näkyvää ja sponsorointi- sekä yhteistyösopimuksia syntyy koko ajan lisää. Tavoitteemme onkin pysyä Suomen suosituimpana kamppailuvarustemyyjänä sekä valloittaa tulevaisuudessa myös uusia mantereita. Näissä tavotteissamme olemme kulkeneet matkaamme jo voiton puolelle, eikä meitä pysäytä mikään. 


Tule mukaan menestystarinaamme ja seuraa meitä instagramissa.

Inspiroidu itsekin ja oivalla uutta Kamppailublogimme puolella.

Tai tule meille treenaamaan ja samalla tutustumaan myös kauppaamme sekä koko tiimiimme!

Ensimmäinen Crest Shop

 Ensimmäinen Crest Shop - nykyisen löydät osoitteesta Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki.

Leave a comment