ilmainen toimitus kaikille yli 99€ tilauksille

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Ostoskori tyhjä

20 maaliskuu, 2024 7 min read

Tämä mies vetää sisällöntuottajankin hiljaiseksi. Taiteilija ihan omaa luokkaansa taistelulajien kentällä. Waltteri Hakkinen - aka Wade Da Vinci. Tavalla tai toisella voittoa voiton perään. 

Waltteri syntyi soturiksi vuonna 1994 Tampereella ja myöntää sen itsekin, että edes tähän todellisuuteen tupsahtaminen ei ole ollut mikään itsestäänselvyys. “Kai mä oon tietynlaiseksi taistelijaksi syntynyt. Meinasin synnytyksessä kuolla, mutta erilaisten vaiheiden kautta selvisin soturin lailla ja tässä sitä ollaan.” Onneksi, voi varmasti koko kamppailuskene todeta yhteisvoimin. 

Wade muutti jo nuorena Seinäjoelle ja kasvoi siellä aikansa, mutta muutama vuosi takaperin mies tryykas takaisin Tampereelle. Molemmissa kaupungeissa ukko vaikuttaa vieläkin, enemmän kuitenkin Tampereella. Hakkinen kuvaileekin itseään kahden kaupungin kansalaiseksi. 

Ihmisenä Waltteri Hakkinen on julma, mutta oikeudenmukainen. Yhtenä parhaimmista puolistaan mies pitää kameleontin kaltaista muuntautumiskykyään eri tilanteisiin erilaisten ihmisten kanssa. 

Waden tämän hetken arki koostuu parisuhteesta ja muista sosiaalisista suhteista, treeneistä sekä yritystoiminnan starttaamisesta. Toistaiseksi mies pitää alan ja bisneksen vielä itsellään. Ollaan jännän äärellä, missä tämä taiteilija aikoo seuraavaksi onnistua. 

Treenejä Hakkiselle tulee jaksamisesta ja palautumisesta riippuen noin 7 - 10 viikkoon, plus venyttelyt ynnä muut kehonhuollolliset hommat päälle. Vanhat duunit herra on joutunut jättämään vähemmälle voidakseen keskittyä enemmän urheiluun. Kokemusta eri urheilulajeista miehellä riittääkin jos jonkinmoista.Lentopalloa, jalkapalloa, salibandyä,  punttisalia ja jousiammuntaa.

 

Waden FCR debyytti Djaba Murtazalevia vastaan (Kuva: FCR)

 

Ihmisluonto haluaa painia

“Kamppailu-urheiluskeneen pääsin sisään 6-vuotiaana, kun Isä halusi musta ja veljestä vähän kierroksia alas ja vei meidät painisalille treenaamaan jossa tuli käytyäkin sitten jokusen vuoden ajan.”  Tosiaan paini olikin Waden ensimmäinen kamppailulaji. “Se oli tosi siistiä ja luontaista heti alusta asti. Pääsee toteuttamaan itseään. Esimerkiksi jos katsotaan pieniä lapsia tai eläimiä, on se niillekin tosi luontaista painia ja vääntää toistensa kanssa hyvässä hengessä. Harmi, että monella tämä jää kokonaan pois sitä mukaa kun ikää tulee. Uskon, että siitä olisi monen mielenterveydellekin hyötyä, kun pääsisi välillä vähän vääntämään muiden kanssa ja sitä kautta haastamaan itseään ja ylittämään itseään.”

Kamppailu-urheilu on tuntunut Waltterista aina tosi luontaiselta ja sellaiselta, missä pääsee toteuttamaan itseään. Se vaatii ongelmanratkaisukykyä, mikä on Hakkisella aina ollut vahva ominaisuus. “Kamppailu-urheilijana pääsen toteuttamaan parhaiten itseäni. Toki nyt kun miettii, voisi laji olla yhtä hyvin vaikka joku tanssiminenkin. Mun mielestä kamppailu ja tanssi on jollain tapaa itseilmaisullisesti aika lähellä toisiaan. Molemmissa pääsee ilmaisemaan itseään omalla persoonallisella tavallaan ja on ikään kuin yksin estradilla.”  Wade pohtii.

Tällä hetkellä mies treenaa Tampereella @mmateam300_10ptampere mutta käy säännöllisesti myös kasvattajasalillaan @mmaseinäjoki treenaamassa. Nykyiset valmentajat Wade on löytänyt omalta saliltaan, muutokin takaisin Tampereelle tuli pitkälti hyvän valmennuksen vuoksi. Tampereella Wadea valmentaa vapaaottelussa Joni Salovaara @josamma  ja painivalmennuksessa  Lauri Karppinen @karppinen10pWaden mukaan he hiovat timantteja ja eihän sitä käy kieltäminen. 

Viimeisen FCR-matsin jälkeiset kunnioitukset Raymond Johanssonin kanssa. (Kuva: Daniel Schälander/FCR)

 

Kulissien takana kamppailu on joukkuelaji

Valmentajan tärkeimpinä ominaisuuksina Wade pitää kisakokemusta ja piinkovaa tekniikka-arsenaalia. “Tietysti koutsien omakohtainen kokemus kisaamisesta on tärkeää ja se, että osaavat myös opettaa tekniikkoja hyvin. Se ei ole itsestäänselvää. Jotkut ovat hyviä ottelemaan, mutta eivät osaa opettaa sitä eteenpäin. Sitten tietysti kemiat on hyvä toimia ja siitäkin tykkään, että valmennus ei ole mitään täysin ehdotonta, vaan valmentajat ymmärtävät myös niin sanotun taiteilijan vapauden. Valmentajilleni olen tietysti tosi kiitollinen siitä kaikesta ajasta, mitä he ovat minun kanssa työskentelyyn käyttäneet. He uskovat minuun ja tsemppaavat eteenpäin. Vaikka vapaaottelu on yksilölaji, on se todellisuudessa kulissien takana enemmän joukkuelaji. Ilman hyviä treenikavereita ja valmentajia, tästä hommasta ei tulisi kyllä mitään.”

 

Crestin heimoon lisää nälkäisiä menestyksen saalistajia

Sponsoriyhteistyö Crestin kanssa sai alkunsa somen voimasta. Hakkisen hyvä ystävä ja ehkä yksi innokkaimmista faneista tykkää hehkuttaa Wadea somessaan ja sattumoisin hän on myös Crestin sisällöntuottajan tuttava. Tämä poikkeuksellinen vapaaottelija vangitsi heti huomiomme. Pieni maailma ja vielä pienempi Suomen kamppailuskene toi Waden ja Crestin hyvään aikaan yhteen. Wade etsi sponsoreita tukemaan hänen matkaansa huipulle ja Crest etsii jatkuvasti nälkäisiä onnistujia kohti huippua.

“Ensimmäisestä päivästä saakka yhteistyö Crestin kanssa on sujunut tosi hyvin. Omiin arvoihin kuuluu vahvasti terveys ja Crestin kamppailuvarusteet ovat tehty niin, että niiden kanssa treenaamisen turvallisuus on pitkälle viety. Ne istuu hyvin päälle ja sitä kautta niiden kanssa treenaaminen on myös mukavaa ja turvallista. Lisäksi Crestin varusteet ovat visuaalisesti tosi hienot. Miellyttää silmää, että niitä kelpaa käyttää jo ihan siinäkin mielessä.”

Me Crestillä ollaan myös äärimmäisen ylpeitä ja kiitollisia siitä, että tämä taiteilija saa varusteensa meidän tallista. Wade sä inspiroit meitä ja monia muita! Mutta mikä miestä itseään inspiroi?

“Monikin asia. Tottakai itsensä haastaminen, itseänsä vieminen äärirajoille ja syviin vesiin sekä selviytyä sieltä voittajana. Se on vähä sellaista itsetuntemuksenkin matkaa tuo kamppailu-urheilu. Sitten on tietysti mahtavaa urheilun kautta löytää siistejä ihmisiä ja luoda uusia inspiroivia sosiaalisia verkostoja.”

Waden mielestä elämässä ei voi aina mennä pelkän motivaation mukaan, saati ehdoilla. Vaikka ei aina niin kiinnostaisikaan, niin tavoitteita ja kiintopisteitä kohti mennään, oli motivaatiota tai ei. Kyllä huonoja päiviä ja motivaatio-ongelmia kaikille tulee, mutta miehellä itsellään ne eivät ole ainakaan kovin pitkäaikaisia olleet.

 

Crest kysyy ja Wade vastaa

Meillä on Crestin kamppailublogissa tapana esittää liuta kysymyksiä sponsoriottelijoillemme. Me halutaan tuntee nää kaverit ja inspiroitua ammattiurheilijoiden mielenlaadusta. Uskomme vahvasti, että heillä on monta ajatuksenaihiota ja oppia meille kaikille jaettavana.  Let’s goo!

Mikä on ollut urheilijan matkallasi lowest low -hetki? Miten selvisit siitä?

Kyllä yksi isoimpia pettymyksiä ja sisäänkääntymisen paikkoja oli aikoinaan tappio Lemar Khanille. Silloin tajusin, että jos haluaa tässä lajissa pärjätä, pitää treenata iha tosissaan sekä jättää ja karsia kaikki ns. turha urheilun tieltä pois. 

Kyllä siinä sitten, kun määrätyn ajan on itsensä kanssa käynyt keskusteluja ja jutellut muiden kanssa, alkoi asiat selkenemään ja pää nousta takaisin pinnalle. Usein ne pimeimmät ja hankalimmat hetket ovat pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna sittenkin niitä kaikkein ”valoisimpia”, vaikka ne ei siinä hetkessä siltä ikinä tunnu. Mutta jos käy syvällä itsensä kanssa, nii sitten on jotain mistä lähteä ammentamaan.

Mikä on ollut urheilijan matkallasi highest high? Mistä olet erityisen ylpeä? 

Mun mielestä lähes kaikki on tosi suhteellista ja monessa eri tilanteessa on siinä hetkessä tuntunut highest highille. Koen elämän ehkä enemmän musiikkina ja ikään kuin matkana. Matkaan mahtuu monia highest hight ja lowest low tilanteita ja niitä on huono vertailla keskenään kun kaikissa tilanteissa oman uniikit spesiaalit mausteensa, mutta kyllähän sellaiset isot oivallukset ja onnistumiset lajin parissa on aina isoja ”highest highejä”.

Lempi motivaatiobiisisi:

Ei oo yhtä selkeää lempi motivaatiobiisiä vaan enemmänkin useita eri mielentiloille mut jos joku pitää heittää nii vaikka ameeba - kullankaivaja 

Merkittävin voittosi, mitä opit siitä?

Mun debyyttiottelu fcr:ssä on jäänyt vahvasti verkkokalvoille ja mieleen ja se oli tietynlainen läpilyöntiottelu mulle. Isona altavastaajana lähdin otteleen, mutta näytin kuitenkin matsissa mihin pystyn. 

Siinä matsissa ymmärsin, kuinka mentaalista tämä laji alkaa tietyllä levelillä olemaan ja kuinka paljon sitä voikaan ammentaa vahvasta ja määrätietoisesta mind setistä.

Karvain tappiosi, mitä opit siitä?

Varmaankin edellä mainittu tappio Lemarille, se laittoi kääntymään sisäänpäin ja miettimään, mitä lajin parissa haluan ja mitä se sitten vaatii. 

Onko sinulla idoli tai esikuva? Kuka hän on ja miksi?

Jeesus on ollut sellainen kaveri mihin tullut perehdyttyä aika paljon elämän aikana. Mun mielestä kaverilla on paljon hyvää sanomaa. Esim, tee muille miten haluaisit itsellesi tehtävän, esiintyy monissa muissakin kovissa opuksissa ja mun mielestä ihan hyvä ohjenuora sekä filosofia elämään. 

Ja tottakai antiikin ajan yleisnero Leonardo Da Vinciin on tullut myös perehdyttyä aika paljon. Leonardollakin oli hyviä ajatuksia. Kuten vaikka se, että ”suurin harha josta ihminen kärsii, on hänen omat uskomuksensa.”

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi?

Tulevaisuuden tavoitteet on leipoa itsestä mahdollisimman vahva ja kokonaisvaltainen soturi ja katsoa minne asti tämän soturin kyvyt riittävät.

Seuraavat tiedossa olevat ottelut ja fiilikset niiden suhteen?

Vielä ei ole nimiä paperissa, mutta todennäköisesti seuraava matsi tuolla naapurimaassa tulee olemaan kesäkuussa. Fiilikset ovat hyvät nyt, kun on pystynyt ehjänä treenaamaan ja treeni kulkee.

Terveisesi kaikille, jotka haaveilevat urheilijan urasta tai ovat sen alussa: Uskokaa itseenne, älkää antako muiden mielipiteiden määritellä sitä, mihin pystytte tai ette pysty. Kun joku kertoo mielipiteensä susta tai sun tekemisestä, kertoo se enemmän sen toisen ihmisen mielen rajoista ja uskomuksista, kun todellisuudessa susta ja sun kyvyistä. 

Muista, että vastoinkäymiset voi aina kääntää voimavaraksi ja jokaisessa asiassa on aina hyvät puolensa. Opettele kuuntelemaan itseäsi ja treenaaman fiksusti. Kova ja määrätietoinen fiksu työ maksaa kyllä itsensä takaisin. Kysy rohkeasti apua kokeneemmilta kavereilta.

Mottosi:

”Nyt mennään eikä meinata”

Onko sinulla muita intohimoja, kuin urheilu? Jos niin mikä, ja miksi? 

”Mul on tehtävänä selvittää mikä on elämän rikkain anti, kasvaa suureks ja viisaaks nii ku se metsän vanhin tammi.” 

Viimematsin jälkeisiä fiiliksiä kyselemässä Sebastian Vendel-Martinez. (Kuva: Daniel Schälander/FCR)

 

Teiltä tuli myös Crest PFG:n Instagramiin Wadelle kysymyksiä sekä terveisiä ja ne tulevat tässä:

Kerro viime matsin jälkeiset fiilikset ja mikä on seuraava tavote/matsi?

Viimematsin jälkeiset fiilikset ovat tottakai hemmetin hyvät siinä mielessä, että voitto tuli. Kaveri laittoi fyysisellä puolella kovasti kampoihin ja ottelu oli heittämällä mun uran raskain matsi. Toki siihen vaikutti viikon flunssa ennen matsia ja kovat painonvedot. Yleensä tappiosta oppii paljon, mutta tällä kertaa voitosta huolimatta matsi oli myös tosi opettavainen ja monella osa-alueella nähtiin missä menee ihan hyvin ja missä on vielä petrattavaa ym. Seuraava matsi varmaan taas tuolla länsinaapurissa mutta ei ole vielä täysin varmaa.

Kuinka monta kertaa viikossa/kuinka usein treenaat pelkästään pystyottelua?

Pelkkää pystyä oon treenannun viimeisen vuoden aikana lähinnä vain ylläpitävästi, että pääpaino on ollut enemmänkin painissa. Tykkään jakaa osa-alueet osiin mihin panostan kun vaparissa nii paljon osa-alueita, että jos koittaa kaikkia kerralla treenata nii se tyssää vähän omaan mahdottomuuteensa. Mutta jossain tässä kevään mittaa tarkoitus ottaa vähä isompaa pystykuuria pienen tauon jälkeen. 

Sulla lukee instagramissa NLP masters - mikä rooli tällä on sun onnistumisissa eli toisin sanoen täysin puhtaassa recordissa?

Vaikea sanoa varmaksi mikä johtuu mistäkin ja miten iso vaikutus milläkin asialla on mihinkäkin kun isot kokonaisuudet syntyy pienistä osista mutta kyllä oon saanut nlp stä myös kamppailuun tosi paljon, en voi sitä kiistää. 

Mikä on sun täysin puhtaan recordin salaisuus, muu kuin päämäärätietonen treeni, onks sulla jotain jippoja taskussa, mitä muut ei ehkä hyödynnä, jos näin voi sanoa?

Fiksu treenaaminen, hyvä valmennus ja hyvät treenikaverit, ripaus onnea ja oikeat onnistumiset oikeissa kohtaa. En tiedä mitä jippoja muilla on käytössä mutta kyllä uskallan väittää että mulla on aika iso arsenaali mentaalisella puolella käytössä mitä ei ehkä muilla ole, toki varma en tästä ole kun en tiedä mitä muilla löytyy. 

Mikä on suurin unelmasi vapaaottelijana tai ylipäätään elämässä? Oot inspiroiva. <3

Vaikea sanoa mitään yksittäistä suurinta unelmaa, mutta yksi unelma on kaivaa ja rakentaa itsestä mahdollisimman puhdas ja kokonaisvaltainen soturi nii kehään kun elämän haasteisiin ja taisteluihin ylipäätään. 

Onko Saluki mielestäsi korni koira?

Ei todellakaan, se on hyvin itsenäinen ja kiva koira, vähä niin kuin kissa.

Miksi kannattaa Ilvestä, jos voi kannattaa Tapparaa?

Syntynyt Tampereella nii ei ole ollut vaihtoehtoja. 

Kumpi on pelottavampaa, kärjen ulkojään nyrkkihipat kypärä päässä vai nykyiset  hipat kehässä? 

Ehkä kärjen taistelut kypärä päässä kun silloin ei oikein osannut mitään nii sitä kautta riskitekijätkin olivat isommat.

 

Waden viimeistelyt Raymond Johanssonia vastaan.

 

Waden terveiset menee kaikille, jotka ovat jollain tapaa ollut hengessä mukana miehen matkassa.

Paa instassa @wadedavinci seurantaan. Siellä tulee aina välillä kovaa settiä ja tässä kevään mittaan on tulossa vielä monia mielenkiintoisia uutisia. 

Crest onnittelee Waltteri Hakkista viimeisimmästä voitostaan. Hakkinen otteli 24.2.2024 jälleen kovan matsin Ruotsissa FCR MMA -tapahtumassa Raymond "Romani" Johanssonin kanssa ja jälleen kerran: voitti. Mitä seuraavaksi? Sitä me odotamme innolla koko kamppailu-urheiluskene. Mahtavaa tehdä yhteistyötä Suomen kovimpien ammattilaisottelijoiden kanssa! Ootsä seuraava?

Jätä kommentti