ilmainen toimitus kaikille yli 99€ tilauksille

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Ostoskori tyhjä

27 maaliskuu, 2023 4 min read

Millä sitä säkkiä kuritetaan? Asenteella, voimalla ja kovalla kunnolla ainakin! Muutamia varusteita on hyvä olla menossa mukana ja siihen löytyykin useampi vaihtoehto. Millä suojata kädet, kun useampi kymmenkilo katosta roikkuvaa nahkaa saa kyytiä? Tässä artikkelissa esittelemme teille kaiken, mitä tarvitset säkkiharjoitteluun. Säkkiharjoittelu on tehokas tapa nostaa kuntoa, harjoitella tekniikkaa, kasvattaa voimaa ja visualisoida ottelutilannetta. Säkkiharjoittelussa on mahtava potentiaali monenlaiseen harjoitteluun ja luovuuden lisäämiseen treeneissä. Sitä voi tehdä yksin sekä yhdessä ja hyvin kevyellä varustuksella. Ei enää tekosyitä. Säkkejä löytyy nykyään salilta, kuin salilta ja varsinkin jokaiselta kamppailusalilta. Jos hanskat puuttuu - nekin saat kätevästi tilattua Crestiltä. Eli matalan kynnyksen huipputehokas treeni, here we come. Let´s go!

Säkkihanskat

Ensimmäinen ja kevyin vaihtoehto säkkiharjoitteluun ovat säkkihanskat. Säkkihanskoissa on kevyempi toppaus, kuin nyrkkeilyhanskoissa, joten ne ovat tarkoitettu ainoastaan säkin lyömiseen - ei missään nimessä ihmisen. Säkkihanskat sopivatkin erinomaisesti kuntoharjoitteluun, sillä ne todellakin ovat kaikin puolin kevyemmällä rakenteella valmistetut. Säkkihanskoissa on myös se etu, että niiden kanssa saat puristettua itsestäsi irti viimeisetkin kunnon ja voiman rippeet. 

Entä jos sparraa ja ottelee, onko mitään järkeä ostaa säkkihanskat erikseen? Todellakin! Mitä enemmän sparraamiseen ja tekniikkaharjotteluun tarkoitettuja hanskoja käyttää myös säkillä, sitä nopeammin niiden käyttöikä lyhenee. Nyrkkeilyhanskoissa pehmusteet ja rakenne kannattaa pitää niin pitkään kunnossa, kuin vain mahdollista. Näin sparraaminen pysyy ergonomisena ja turvallisena molemmille osapuolille. 

Crest-säkkihanskat tarjoavat  erinomaisen hinta-laatusuhteen. Saatavilla on viittä eri kokoa ja kokohaitari on muotoa xs-xxl. Crestin säkkihanskat ovat aitoa mattapintaista mustaa nahkaa tutulla sekä tyylikkäällä designilla. Säkkihansoja voi käyttää säkkiharjoittelun lisäksi myös pistehanskojen kanssa. Suosittelemme kaikenlaisessa nyrkkeilyssä käyttämään kaikenlaisten hanskojen alla käsisiteitä tuomassa tukea ranteille ja suojaa rystysille. 

Säkkihanskoja myydään kokohaitarissa xs-xxl

Nyrkkeilyhanskat

Säkkihanskoina voi todellakin käyttää myös nyrkkeilyhanskoja, jos et ole valmis investoimaan erikseen säkkihanskoihin. On myös olemassa se vaihtoehto, että uhraat vanhat rakkaat nyrkkeilyhanskasi säkille, jos niiden käyttöikä alkaa olla ehtoon puolella ja hankit uudet pari- ja sparriharjoitteluun. Jos käytät samoja hanskoja pariharjoittelussa, sparratessa sekä säkillä, olethan tarkkana hanskojesi turvallisuuden ja ergonomian säilymisestä. Mitä enemmän nyrkkeilyhanskoja tuuttaa myös säkkiin, sitä nopeammin ne kuluvat. Jos sinulla on herkät ranteet tai käsien iho - tai lyöt kovalla voimalla, nyrkkeilyhanskat voivat olla jopa sopivammat säkkiharjoitteluusi. Mikään ei estä valitsemasta säkkihansoiksi nyrkkeilyhanskoja. Ne ovat aina tukevampi ja pehemeämpi valinta, vaikka keveydestä joutuukin hieman nipistämään. Kasvaapahan hauis! 

Crestin nyrkkeilyhanskat sopivat niin kaikenlaiseen treenaamiseen, kuin otteluihinkin! Hinta-laatusuhde ei tästä parane. Nyrkkeilyhanskoissa on rystysten päällä paksu ja pehmeä toppaus, joka mahdollistaa kovankin kontaktin. Ulkonäkö on luonnollisesti tyylikäs ja näillä hanskoilla kelpaakin mättää niin säkkiä kuin vastustajaakin. Nyrkkeilyhanskaostos, mitä et tule katumaan!

Perinteisen, aidot ja alkuperäiset nyrkkeilyhanskat naruilla

Säkkihanskoiksi sopivat myös perinteiset narulla kiinnitettävät nyrkkeilyhanskat, tosin narulla kiinnitettävien nyrkkeilyhanskojen kanssa tarvitset apua hanskojen kiinnittämisessä.

Naruilla kiinnitettävissä hanskoissa on myös tarrakiinnitteisiin nyrkkeilyhanskoihin verrattuna kovempi toppaus rystysten ympärillä hanskan sisällä, ja niitä yleensä käytetään ensisijaisesti vain ammattilaisotteluissa. Kokeneet ja voimakkaat, rystysiään kauemminkin kurittaneet nyrkkeilijät suosivat näitä hanskoja myös säkillä. 

Osa nyrkkeilyn harrastajista ja kilpanyrkkeilijöistä suosivat perinteisiä naruilla kiinnitettäviä hanskoja harjoittelussa, sillä nyrkkeilyhanskan saan narujen avulla kiristettyä kireämmiksi ranteen ympärille. Hanskat pysyvät tukevammin käsissä kovassakin harjoittelussa sekä sparrissa. Ranteen ympäriltä kireälle kiristetty nyrkkeilyhanska saattaa myös tuntua ottelijasta hieman sulavammalta tai kapeammalta tarrakiinnitteisiin nyrkkeilyhanskoihin verrattuna.  

Myös nyrkkeilyhanskoja voi käyttää säkillä, tosin se lyhentää niiden käyttöikää sparriharjoittelussa.

Nyrkkeilyhanskojen käyttöikä

Hanskojen käyttöikä riippuu todella paljon niiden käyttöasteesta, käyttötarkoituksesta, säilytyksestä, huoltamisesta sekä tottakai nyrkkeilyhanskojen laadusta. Aktiiviset harrastajat sekä etenkin kilpailijat saattavat ostaa uudet hanskat ellei toisetkin vuosittain. Jatkuva käyttö ja kovat lyönnit kuluttavat hanskaa luonnollisestikin enemmän, kuin tunnin tekniikkaharjoittelu kerran pari viikossa. Yleisesti ottaen perusaktiivisella harrastajakäytöllä olevien laadukkaiden hanskojen priimaisin elinkaari kattaa pari vuotta. Sen jälkeen pehmuste alkaa hajoamaan tai menettämään muotoaan ja kiinnityskohdat yleensä kadottamaan parhainta pitoaan. Jos käytät hanskoja säkillä ja pariharjoittelussa, tämä todennäköisesti tapahtuu nopeammin. Hanskojen elinvoimaisuutta voi todellakin pidentää hankkimalla säkkiharjoitteluun ja tekniikka- sekä sparritreeneihin omat hanskat. Ethän kuitenkaan säästele hanskojasi! Ne ovat nimenomaan tarkoitettu siihen, että saa ja pitää lyödä paljon sekä kovaa. Sellaisesta ilosta maksaa mielellään laatua. 

Nyrkkeilyhanskojen huolto ei ole rakettitiedettä. Tärkeintä on käsitellä hanskoja treenien ulkopuolella hellästi. Hanskoja kannattaa tuulettaa, puhdistaa sekä desinfioida säännöllisesti. Älä jätä hikisiä hanskoja suljettuun treenikassiin muhimaan, vaan anna hanskoillesi happea ja silloin tällöin myös suihkua luonnollisin pesuainein. Monissa hanskoissa onkin kosteutta hylkivä sisus, mikä myöskin tuo hanskoille lisää vuosia. 

Nyrkkeilysäkin valinta

Puuttuuko säkki? Senkin saat Crestiltä pituudeltaan sekä painoltaan kolmessa eri koossa. Eri kokoiset säkit mahdollistavat erilaisen harjoittelun. Voimakkaille, pitkille ja isokokoisille treenajille suosittelemme tottakai isointa säkkiämme, joka on pituudeltaan 160 cm ja painaa 60 kg. Laajan pinta-alansa sekä painonsa ansiosta tämä säkki sopii myös erinomaisesti muillekin treenajille kaikenlaisiin potkuihin sekä lyönteihin tai vaikka paini- ja vapaaotteluharjoitteluunkin. Jos haluat kevyttä läpsyttelyä ja kovan intervallitreenin sekä lyönnin voimasta vikkelästi viuhuvan kassin väsitöharjoitteluun sekä nopeatempoiseen kunnonkohotukseen, valitse keskikokoinen (120 cm ja 40 kg) tai pienin säkkimme. Pienin ja kevyin nyrkkeilysäkkimme taas soveltuu hyvin kotioloihin esim. lasten, nuorten tai aloittelevien kuntonyrkkeilijöiden harjoitteluun. Se on metrin mittainen ja painaa 30 kg. 

Säkkiharjoittelu on todella tehokas ja edullinen tapa nostaa kuntoa sekä pitää keho vetreänä sekä voimakkaana, vaikka ihan kotoa käsin. Hieman päälle satasen investointi säkkiin sekä hanskoihin inspiroi treenaamaan jopa päivittäin. Viimeistään tässä vaiheessa voimme varmasti molemmat todeta, että ei tekosyitä? Vain kovaa kuntoa ja tehokasta harjoittelua. Jo tänään! Okei - toimitusaikamme on yhdestä kolmeen päivään. 

Ota kaikki ilo irti kamppailu-urheilusta

Joko olet hyödyntänyt 10 prosentin alekoodin, jonka saat liittymällä postituslistallemme? Emme spämmää. Me kustomoimme just sulle sopivia etuja sekä tarjouksia. Joten jos olet kamppailu-urheilija tai harrastaja, ota kaikki ilo irti Crestistä liittymällä sähköpostilistallemme ja tuu mukaan meininkeihin myös somessa!

Säkkiharjoittelu on tehokas tapa nostaa kuntoa ja kehittää omaa kieltä ottelijana

Jätä kommentti