ilmainen toimitus kaikille yli 99€ tilauksille

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Ostoskori tyhjä

23 helmikuu, 2023 4 min read

Kymmenessä vuodessa on tapahtunut Crestin historiassa paljon - paljon alamäkiä sekä kivikoita, mutta paljon myös upeita onnistumisentunteita, hienoja kohtaamisia ja useita askeleita kohti menestystä. Tämä on myös se aika, mitä elämä, kasvu ja kehitys ottivat, jotta saimme Crestin ylpeydenaiheen, Trivor-malliston rinnalle uuden nyrkkeilyhanskamallin.

Nyt se on vihdoin täällä, Pico 0.5.

Hanska, joka on syntynyt kymmenien, ellei satojen erilaisten hanskatestausten tuloksena. Tyytyväisyys lopputulokseen näkyykin koko hanskan olemuksessa - kulta edustaa Crestin uudelleensyntymistä sekä jokaista kamppailu-urheilijaa yhdistävää unelmaa voitosta. Pico 0.5 onkin kehitetty kaikista vaativimpiin treeneihin ja sparreihin, turvallisuudesta tai ergonomiasta tinkimättä - jotta jokainen voisi antaa treeneissä kaikkensa. 


Tässä artikkelissa pureudumme Picon syntyprosessiin sekä uuden hanskamallin ominaisuuksiin pintaa syvemmältä. Pääsemme sukeltamaan myös Crestin toimitusjohtajan - hanskavisiönäärin ja -kauppiaan kokemuksiin sekä näkemyksiin tuotekehityksestä ja uutukaisestamme.

Pääsääntöisesti Crestin verkkokauppaan on tähänastisen taipaleen aikana tullut uusia tuotteita muutaman kerran vuodessa - sitä mukaan, kun olemme kokeneet sen tarpeelliseksi uusien ominaisuuksien tai designin, kuten väri- tai materiaalivariaatioiden osalta. Tavoitteemme on laajentaa tuotekatalogiamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja tottakai myöskin treeneissä sekä kisoissa syntyneiden visioiden myötä.

Onko verkkokaupassamme sinun mielestäsi jonkin uuden tuotteen kokoinen aukko? Otamme mielellämme palautetta vastaan ja kuulemme kaikkien kamppailu-urheilijoiden sekä -kuntoilijoiden tarpeita ja toiveita laajentaessamme valikoimaamme. Nakkaa meille viestiä!

Tosikamppailijoiden hanska kamppailu-urheilijoilta kamppailu-urheilijoille

Ajatus aivan uuden tason hanskamallista syntyi Mikolle jo kymmenen vuotta sitten. Hän on sekä kilpaurheilu-urallaan, että valmentajana, kamppailusalin omistajana sekä hanskasuunnittelijana ja -kauppiaana testaillut satoja hanskoja, mutta ei ole koskaan löytänyt täysin mieleistä nyrkkeilyhanskaa Trivorin rinnalle.

Mikko testasi kilpauransa aikana kymmeniä eri hanskoja ja joukossa oli sekä hyviä, että astetta huonompia. Mutta missä olivat erinomaiset? Trivor toimi pitkään, vaan intohimoisen tekijän sekä visionäärin mieli ei nuku. Se pyrkii jatkuvaan kasvuun sekä kehitykseen. 

Mikko ihmetteli aina, minkä takia markkinoilla ei ollut hanskaa, joka on erityisesti kehitetty kaikista vaativimpiin treeneihin ja sparreihin, mistään ominaisuuksista tinkimättä.

Kun Mikko valmistautui aikoinaan kilpailijan ominaisuudessa kaikista tärkeimpiin matseihin, hänen kohdallaan siis Thainyrkkeilyn Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuskisoihin - Mikko huolehti aina, että itsellä ja sparrikavereilla olisi turvalliset nyrkkeilyhanskat käytössä.

Mikko onkin omistanut elämästään paljon aikaa sekä energiaa kamppailu-urheilun maailmaan monella eri osa-alueella ja nähnyt paljon käsivammoja harrastelijoista ammattilaisottelijoihin. Tällaisista kokemuksista ja ajatuksen tason prosesseista lähti palo Picon kehittämiseen. Ajatus siitä, että uusi hanska on viimeistä piirtoaan myöden mukava, turvallinen, inspiroiva ja toimiva, jotta jokainen kamppailu-urheilija voisi täysin vapautuneesti antaa treeneissä kaikilla osa-alueilla 110%.

Eikä se ole sattumaa, että intohimoisesta kamppailu-urheilijasta kasvoi ajan saatossa myös valmentaja ja kamppailuvarustemyyjä. Varustus on yksi tärkeimmistä tekijöistä inspiroivissa treeneissä sekä menestyneessä kilpaurheilussa.

Uuden hanskan synty

Tuotetestaus on monivaiheinen prosessi ja siinä todella ollaan treeneissä sekä valmennuksessa herkkänä ja hereillä sille, mikä toimii, mitä voisi karsia, mitä kehittää ja mitä tuoda lisää.  Kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja eri ihmisillä ja pyritään jokaisella testikieroksella kaapimaan ikään kuin kermat päältä. 


Kun oikeat sekä yhteensopivat ominaisuudet on määritelty, alkaa hanska muotoutua ja ohjeistus tavarantoimittajalle myös noudattamaan selkeää suuntaa kohti tavoitetta. Tämän jälkeen tuotteet on vielä testattu ottelijoilla, jotta ne ovat aidossa sekä oikeassa käytössä myös kestävät sekä laadukkaat. Esimerkiksi Pico 0.5 mallissa oli tärkeää kokeilla sitä sparreissa, että ovat todellakin niin turvalliset ja tukevat, mitä haettiinkin. 


Trivoria kehitettiin vuosia, kunnes sen osalta saavutimme huipun. Tuli uuden hanskan vuoro. Crestin nimi kuvaakin huippua ja korkeinta kohtaa. Esimerkiksi vaikka vuoren huippua. Siltä tuotekehitys myös valmentajan näkökulmasta joskus tuntuu - vähän kuin vuorikiipeilyltä. Etenkin silloin, kun saavuttaa huipun. Tavarantoimittaja on Pakistanista, joten Trivorin nimi sai alkunsa sieltä. Picon kohdalla päätimme noudattaa samaa linjaa, ja antaa sille myös majasteettista vuorta muistuttavan nimen. Designillakin on symbolinen merkitys. Kulta kuvastaa meille uutta voitokasta alkua, jolle juurikin Pico on tullut tekemään yhä selkeämpää tietä. 

Mitä Pico 0.5 on?

Pico 0.5 on testattu ammattilaisten toimesta, jotka vaativat vain parasta. Tämä on nyrkkeilyhanska, joka sopii kaikille treenaajille. Halusimme tuoda markkinoille ammattilaistason hanskan kohtuuhinnalla.


Pico 0.5 on suunniteltu ja kehitetty turvallisuus edellä. Rystysen päällä on edelleen paksu toppaus Trivor-mallistoa kunnioittaen. Hanska muotoutuu ensikosketuksella käteen ja on miellyttävä käyttää.


Nyrkkeilyhanskaan on suunniteltu myös kuminauhatekniikkaa hyödyntävä sekä istuva, riittävän jämäkkä ja hyvin pitävä rannesuoja. Tämä varmistaa käyttäjän ranteiden ergonomian sekä turvallisuuden kovimmissakin iskuissa.


Picossa on siis täysin erilainen, omintakeinen kiinnitysmekanismi, jolloin saadaan ranne tukevaksi. Muotin muoto on myös hieman erilainen Trivorin nähden. Pico on turvallinen ja erittäin miellyttävä nyrkkeilyhanska käyttää pari- ja sparriharjoitteluun.

Materiaalien valitsemisessa päällimmäisenä pidimme mielessä hanskojen pitkäikäisyyden sekä hanskan hengittävyyden. Näin kätesi hengittävät intensiivistenkin treenien ajan ja pysyvät puhtaina sekä kuivina. 

Picon debyyttimallista haluttiin tehdä ensimmäisenä kultamusta, joka erottuu joukosta. Kullassa tosiaan on meille Crestiläisille myös tietynlaista symboliikkaa voitokkuudesta. Tulevaisuudessa tuomme valikoimaan myös eri värejä sekä aidosta nahasta tehtyjä Pico 1 -nyrkkeilyhanskoja.

“Onhan aina lanseeraus jännittävää ja on kiva huomata miten harrastajat ottavat tuotteet käyttöönsä. Kehittämisessä inspiroi taas se, että saa esimerkiksi ottelijan tyytyväiseksi ja ottelijan ylipäätänsä tuotekehitykseen mukaan. Aikoinaan on ollut esimerkiksi muilla valmistajilla hyviä vapaaotteluhanskoja, joissa on ollut pieniä vikoja. Näitä kun on saatu korjattua ja kehitettyä oikeaan suuntaan, niin on tullut voittajafiilis.

Vuosien työ, lukemattomat ei nappiin menneet testikappaleet ja ylipitkät päivät. Voin ylpeydellä sanoa, että nyt se on valmis kaikkien treenaajien käytettäväksi.

Enempää en olisi voinut antaa tämän nyrkkeilyhanskan kehittämiseen. Visio oli alusta asti tuoda markkinoille hanska erityisesti kaikista kovimpiin treeneihin ja sparreihin, niin että kädet pysyvät ehjänä ja tärisevät kaikkensa antaneina - eivätkä missään nimessä rikkinäisinä.” 

-Mikko Blom, intohimosta kamppailu-urheiluun

 

Joko sulta löytyy Picot treenikassista? Osta omakses. 

Jätä kommentti