ilmainen toimitus kaikille yli 99€ tilauksille

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Ostoskori tyhjä

14 toukokuu, 2023 3 min read

Hamara hallitsi Kupittaan urheiluhallia viikko sitten viikonloppuna ja sen kunniaksi ammummekin ulos seuraavan henkilökuvan: Turun oma äijä - Kirill Andreev. Yksi Crestin sponsoriottelijoista hänkin.

Kirill syntyi Pietarissa vuonna 1993 ja muutti vuonna 2004 äitinsä luokse Turkuun, jossa hän asuu edelleen. Siis Turussa, ei äidin luona.

Kirill kuvailee itseään melko leppoisaksi tyypiksi, joka tykkää perehtyä asioihin todella suurella nörttivaihteella. Sinnikkyys ja periksiantamattomuus ovat tämän miehen vahvuuksia. Kiinnostus kamppailulajeihin lähti Mortal Kombatista. “Pelattiin kavereiden kanssa paljon Mortal Kombatia ja jossain vaiheessa todettiin, että olis siistiä oppia tappelemaan, niinku leffoissa. Vaihtoehtoina oli Hapkido tai vapaaottelu. Valittiin jälkimmäinen, koska Hapkidossa olis pitäny olla notkea.”

Ensimmäinen Kirillin kosketus kamppailu-urheiluun oli karate. Hänen siskonsa harrasti sitä aktiivisesti ja veli laitettiin mukaan. “En muista, kuinka kauan siellä lapsena viihdyin, mutta olen ylpeä keltaisen vyön omistaja.” Kirill sanoo. Karaten lisäksi Andreev eksyi myös aikido-treeneihin. Hänen isänsä harrasti sitä pitkään ja se oli ensimmäinen laji, johon Kirill otti osaa Suomeen muuton jälkeen. “Oli mielenkiintoista, mutta liian henkevää ja kaukana käytännöstä omaan makuun.” Kirill muistelee.


Kirill Andreev on Turkulainen vapaaottelija ja yksi Crestin sponsoriottelijoista

Urheilijan arkea, huonoa huumoria ja kiitollisuutta

Andreev treenaa vapaapäivinä kahdesti, työpäivinä kerran päivässä. Työt hieman rajoittaa, mutta siihen hän sanoo vain, että voi voi. “Uhrauksista ehkä se, että ajanpuute tekee ystävyyssuhteiden ylläpidosta toisinaan hankalaa. Terveys on jollain tasolla aina koetuksella, raajat ovat kovassa rasituksessa.”

Kirill oli pitkään miettinyt kisaamista, mutta se viivästyi jännityksen sekä epävarmuuden takia. Lopulta se oli kuitenkin Adreevlle looginen jatkumo, joten mies valitsi ottelutapahtuman omassa kotikaupungissa ja uskalsi lopulta otella.

Nykyään Kirill treenaa Finnfighters Gymillä, sillä se on hyvätasoinen, kavereita on siellä paljon ja treeniseura on muutenkin viihtyisää. Andreevlla on useita erilaisia treenikollegoita sekä valmentaija ympärillään ja hän onkin jokaisesta kiitollinen. “Onneksi löysin heidät, helpottavat elämääni huomattavasti.” Kirill kiittää ja pokkaa. Erityisen kiitollinen Kirill on siitä, että valmentajat jaksavat käyttää omaa vapaa-aikaansa hänen taitojensa kehittämiseen - vuorokaudessa kun ei ole kovinkaan montaa tuntia.

“Minun kanssani ainakin kärsivällisyys ja huono huumorintaju ovat pakollisia valmentajan ominaisuuksia.” Ymmärtäminen ja kuunteleminen lajiosaamisen lisäksi ovat plussaa. Erityisen tärkeänä Kirill pitää valmentajan aitoa kiinnostusta lajiin, kilpailuun sekä valmennettavaan.

 

Voitosta sponssi

Crestin varusteet olivat Kirilille ennestään tuttuja ja hän uskalsikin lähestyä Mikkoa ennen vapaaottelun SM-kisoja 2021. “Sovittiin, että jos voitan, Crest lähtee tukemaan matkaani ammattilaiseksi. Minä voitin. Innostun suuresti, kun saan kehittää itseäni ja oppia uusia jekkuja ja samalla kehittää myös vanhoja. Tykkään voittaa.”


Mitä teet silloin, kun motivaatio on kortilla?
Välillä noin voi käydä väsymyksen myötä, silloin yleensä menen väkisin treeneihin, ainakin kerran ja jos sen jälkeen olo on vieläkin samanlainen, on aika pitää lepopäivä. Onneksi laji on erittäin monipuolinen, joten on vaikeaa kyllästyä jokaiseen osa-alueseen samanaikaisesti. Suklaa ja lepo on oma ratkaisuni palautumiseen.


Mikä on ollut urheilijan matkallasi lowest low -hetki? Miten selvisit siitä?Varmaan MM kisat 2018, lensin Bahreiniin 12h per suunta oman kukkaron kustanuksella ja pääsin suihkuun heti ekasta matsista. Isoin harmitus oli se, että matsi loppui omasta mielestäni liian nopeasti vähän hätiköidyn kehätuomarin päätöksen vuoksi. Selvisin huonosti, suklaata meni paljon.

Mikä on sinun why?

Miksi olet valinnut olla kamppailu-urheilija ja mikä sinua ajaa eteen päin?
Tosiaan tykkään voittaa ja oppia. Harrastus on nörttiystävällinen ja samalla saan liikuntaa.

Mikä on ollut urheilijan matkallasi highest high? Mistä olet erityisen ylpeä?

Paha kysymys, on ollut paljon hyviä hetkiä. Uskon että paras on vielä edessä.

Lempi motivaatiobiisisi:
En ole biiseistä voimaantuvaa sorttia.

Merkittävin voittosi, mitä opit siitä?
Varmaan Hamara vol 2. Opin, että vaikka silmät pelkää, kädet silti tekee töitä.

Karvain tappiosi, mitä opit siitä?
Varmaan edellinen tappioni. Opin, että vaikkei silmät pelkää, aivotoiminta voi hidastua, jos saa tarpeeksi kovia iskuja päähän.

Onko sinulla idoli tai esikuva? Kuka hän on ja miksi?
Juho Valamaa, se laiha suunnistaja. Hän voittaa kaikki sparrierät. Hauska mies.

Kelle haluaisit lähettää kiitoksesi ja terveisesi?
Kiitos äidille ja sponsoreille. Myös treenikavereille, kiitos! Ja työttöystävä, toki.

Kirill Andreev Cage -tapahtumassa

Me kiitämme myös Kirill Andreevta Crestin Kamppailublogin henkilökuvasta! Toivottavasti Kirilille esitetyt kysymykset inspiroivat myös jokaista ruudun takana reenaavaa kamppailu-urheilijaa itsehaastatteluun. Aina välillä on hyvä pysähtyä tutkimaan omaa motivaatiota ja jo kuljettua matkaa. Kysyä itseltään miksi? Ja mitkä ovat olleet niitä suurimpia huippuja, entä taas missä on ollut omat sudenkuoppani. Ehkä joku saa voimaa myös musiikista. Toiset tosiaan nollaa suklaalla.

Mitä pidätte uudesta juttusarjastamme, jossa esittelemme teille henkilökuvin sponsoriottelijoitamme? Millaista sisältöä toivoisitte jatkossa Crestin Kamppailublogiin? Vielä on muutama henkilökuva jonossa ja luvassa on artikkelit ainakin Brutskusta, Jambasta ja Toni Lampisesta.

Stay tuned! Kiinnostaa kumminkin.

Jätä kommentti