ilmainen toimitus kaikille yli 99€ tilauksille

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Ostoskori tyhjä

06 kesäkuu, 2023 4 min read

HOX! Tämän artikkelin muut kuvat saattavat järkyttää herkimpiä. 

Siis mitä viime viikonloppuna oikein tapahtui?! Sota. Horror movie. Kaikkien aikojen verilöyly ainakin. Jotkut tituleeraavat ottelua myös parhaimmaksi otteluksi, mitä on koskaan päässyt todistamaan, yleisöstä sekä ruutujen takaa. Ja kuka muukaan siellä olisi ollut mätkimässä ja möyhimässä menemään, kuin yksi Suomen kamppailuskenen kovimmista nimistä ja tottakai myös Crestin sponsoriottelijoista: Toni Lampinen ruotsalaisen Fight Club Rush -promootion otteluillassa lauantai-iltana  kesäkuun kolmantena 2023 Ruotissa Vesteråsissa vastaottelijanaan Andreas Berg Gustafsson.

 

Crestin sponsoriottelija Toni Lampinen verilöylyssä

 

Syvennytään hetkeksi ennen henkilökuvaa Lampisen matsin jälkeisiin fiiliksiin:

“Kaikin puolin hyvin järjestetty tapahtuma. Hommat toimi, eikä tullut mitään informaatiokatkoksia. Järjestäjät myös huipputyyppejä ja asiat saatiin sovittua helposti maaliin. Mediahommat, ruokailut ja kuljetukset toimi moitteetta. Porukka oli ystävällistä.

Jos jostain pitää antaa kritiikkiä, niin jatkoilumeiningit ei ollut ihan Suomen ja Cagen tasoisia! Eli propsit siitä Suomen kamppailuskenelle.

Matsiin lähtö tuntu hyvältä, tiedettiin et Andreas tulee heti kovaa, mut silti lähti niin agressiivisesti et heti ensimmäinen koukku läpi ja silmäkulma auki. Ensimmäinen erä meni vähän alasvientejä puolustaessa ja vihua väsytellessa. Erän loppupuolella kuitenkin hyvä kyynärpää läpi, joka mursi nenän.

Tämä vähän kääns ottelun suuntaa ja oli mukavampi lähteä toiseen erään. Siinä taidettiin pariin kertaan keskeyttää hetkeks ottelu ja tarkastella sitä nenää. Hammassuojia myös keräiltiin vissiin kolmesti, kun ei sen rikkinäisen nenän kautta oikeen se happi kulkenut. Kuitenkin kolmannen erän loppusekunneilla vihu sai pari hyvää lyöntiä perille ja pääsi päältä lyömään keskeytysvoiton, tuomarin tullessa väliin.

Hyvää tekemistä puolin ja toisin, momentum vaihteli useasti matsin aikana. Kaikki kunnioitus Andreasille, osoitti olevansa herrasmies myös matsin jälkeen.”

Toni kiittää ja kumartaa. Eikä me täällä Crestillä voida oikein muuta todeta, ku että on se kovaa tekoa. Milloin seuraava? Nyt tarvii kuulema palautua, eikä meistä kukaan kyllä epäile sitä! Tonin naamaa näytti tänään tältä instagram storyssa: 

Toni Lampisen isntagram

 

Tästä linkistä pääset lukemaan Satakunnan Kansan artikkeli Tonista sekä ruotsalaisen Fight Club Rush -promootion otteluillasta.

Ja täältä pääset FCR MMA:n iigeetilille.

 

Mikä mies?

Toni Lampinen on Eurajoella syntynyt, mutta Raumalla pääasiassa kasvanut vapaaottelija ja siellä mies vaikuttaa edelleen. “Tuskin mihinkään karkaamassakaan”, mies melkein lupaa.

Ihmisenä Lampinen on omien sanojensa mukaan melko määrätietoinen ja jollakin tapaa myös itsekäs, mitä tulee tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseen. Niiden ulkopuolella kuitenkin rento ja vahvuuksiin voisi lukea sen, että hän tulee toimeen lähes kaikkien kanssa.

Tonin arki koostuu tällä hetkellä töistä, treeneistä ja kohta kolmevuotiaan vesselin kanssa touhuamisesta. Myös koira kuuluu perheeseen, jonka kanssa tulee ulkoiltua. Urheilun lisäksi miehen intohimoihin lukeutuvat syöminen ja nukkuminen. Nukkuminen ja syöminen. Ihan kuinka päin vain.

 

Kun sydän kuuluu häkkiin ja veri vetää taisteluihin

Vapaaottelija henkeen ja vereen

Lampisen ensikipinä vapaaotteluun taisi olla vuoden 2009 tienoilla, kun TUF tuli televisiosta vastaan. Siitä alkoi lajin seuraaminen ja pian mies löysikin itsensä peruskurssilta vuonna 2013. Lajissa kiinnostaa monipuolisuus ja sen tuoma onnistumisen tunne uusien asioiden oppimisen myötä.

“En keksi mitään muuta lajia, jossa pääsisi edes lähelle samaa tunnetta. Koen myös olevani parempi yksilölajeissa, joissa ei tarvitse olla riippuvainen muista, vaan oma tekeminen on suurimmassa roolissa. Ei tekosyitä.” Toni sanoo.

Peruskurssin jälkeen aika pian Tonin silloinen ja ainut valmentaja Jani Pakkanen kysyi haluaisiko mies lähteä kokeilemaan kisailua, johon Toni tietenkin vastasin myöntävästi, oikeastaan tietämättä edes mihin joutuu. Vai pääsee? Siitä alkoi pienimuotoinen lumipallo vyörymään. Parin kolmen vuoden kisailun ja parien arvokisojen jälkeen Jani oli anonut Lampiselle joululahjaksi 2015 ammattilaislisenssin. “En ikinä kuvitellut ottelevani ammattilaisena, mutta nyt ei tavallaan ollut vaihtoehtoja”, Toni naurahtaa.

Tonin kotiseura on MMA Rauma. “Pienet piirit, mutta sitäkin parempi porukka, kuulema. Pieni pommisuoja jossa on talvella kylmä ja kesällä kuuma, helvetin huono ilma vuoden ympäri.” Eli siellä niitä tosisotureita sitten leivotaan?

Tonin nykyinen valmentaja on jo monta vuotta ollut herra ihan itte. “Kuitenkin ensimmäinen ja ainut valmentaja joka minulla on ollut, on Jani Pakkanen. Kaikki perusteet on sieltä opittu ja vähän kikkoja siihen päälle. Ei mitään pahaa sanottavaa. Huumorimiehiä aina ollut ja sopi hyvin valmentamaan kamppailutouhuja. Jani on lajin parista jo jättäytynyt jokunen vuosi sitten.”

Valmentajan tärkeimpinä ominaisuuksina Toni pitää jokaisen kamppailijan omien yksilöllisten vahvuuksien kehittämistä ja olemalla valmentajana tietenkin itse hyvänä esimerkkinä. Erityisen kiitollinen Lampinen on Janille siitä, että hän sai pidettyä Tonin lajin parissa ja pienimuotoisesti painostamalla kisailemaan sekä etenemään uralla. Myös jälkeenpäin valmentamaan.

Lampinen suosittelee Crestin kamppailuvarusteita: "Sopivat, kuin nyrkki silmään."

Crestin varusteet sopivat, kuin nyrkki nenään

“Muistaakseni joskus muinoin otin yhteyttä Crestiin sähköpostilla ja kyselin mahdollista yhteistyötä. Huomasin käyttäväni paljon heidän tuotteitaan, jotka ovat laadukkaita ja sopivat minulle, kuin nyrkki nenään.” 

Crest etsiikin jatkuvasti uusia sponsoriottelijoita. Tavoitteemme on kansainvälistyä yhä kiivaammin ja siksi kamppailuskenen ammattilaisottelijat kiinnostavat meitä. Tonikin tosiaan kävi hiljattain tahrimassa Crestin shortsit verellä kaikkien aikojen ottelussa Ruotsissa. Jos oot ammattilaisottelija vapaaottelussa, thainyrkkeilyssä, nyrkkeilyssä tai brassijujutsussa ja sua kiinnostaa samankaltaset hommat Crestin rensselit niskassa, niin nakkaa meidän CEO-miestä viestillä mikko.blom@crest.fi tai ota meihin yhteyttä esimerkiksi Instagram-viestillä.

Voittamisen ja häviämisen dynamiikka

Merkittävin häviö oli ensimmäinen ammattilaisottelu Edward Wallsia vastaan, jolloin Lampinen ymmärsi, että oli hirvittävästi jäljessä pystyottelussa. Se kasvatti häpeän myötä miehen nälkää kehittyä. Ja niin hän teki. Kaikki tappiot ovat Tonille karvaita - niistä kasvaa nälkä ihan mielettömästi ja se ajaa eteenpäin. Jokainen voitto taas tuntuu hyvältä, mutta Lampinen nostaa kärkeen ne, joissa on taustalla ollut jotain loukkaantumista, eikä valmistautuminen ole mennyt kunnolla, mutta silti kisatilanteessa ollaan saatu kaivettua jostain vähän ylimääräistä.

Patrik Pietilä. Se voitto oli suloinen. “Kaikki siihen matsiin mentäessä oli mennyt pieleen valmistautumisessa ja olin jonkin aikaa kipeänä ennen matsia. Olin myös merkittävästi silloin altavastaajana. Kuitenkin lopputuloksena vastustajan tyrmäys minun voitokseni.” Toni muistelee.

Lampisen tulevaisuuden tavoitteet ovat kuulema loputon suo: kehittyä urheilijana ja ihmisenä. Elämä on jatkuvaa kasvutarinaa, joskus rinta leuassa ja joskus taas rinta rottingilla. Voitokas mielihän nostaa leuan aina ennen pitkään, jotta rintakin pääsee kohoamaan. Sitä kohti kamppailukansa! Ja laittakaa Toni Lampinen seurantaan myös Instagramissa.

 

Mitä mies tekee, kun motivaatio on kortilla?

“En oikeastaan mitään erikoista, koitan reenata kuten motivoituneenakin. Parempi kysymys olisi, että mitä teen kun olen motivoitunut, niitä päiviä on huomattavasti vähemmän.” 

A Day To Remember - All I Want on tällä hetkellä yksi Lampisen inspisbiiseistä. Siitä voi imeä inspiraatiota mäiskimiseen tai painimiseen itsekukin.

Eniten Tonia inspiroi se, että matka on loputon ja jatkuvasti oppii uutta. Kamppailun tuoma hyvän olon ja onnistumisen tunne, sekä adrenaliini ajavat soturia.

Tonin terveiset kaikille kamppailijoille tulee tässä:

“Käy reeneissä, käy reeneissä ja käy reeneissä. Ole myös nälkäinen ja ota itse asioista ja tekniikoista selvää vaikka juutubesta. Ei tekosyitä.”

“Jos ei jaksa, nii koittakaa vaan jaksaa”  -Niilo22

Jo toistamiseen Lemböölän filosofi inspiroi Crestin sponssiottelijoita. Myös Riku Urholin lainasi tätä suomituben ja -somen yhtä pitkälinjaisimmista vaikuttajista. 

Can´t blame, hän on yksi Crestin sisällöntuottajankin suosikkitubettajista.

Ei voi ku hattua nostaa. 

Loppuun vielä terveiset raumalaisille ja etenkin MMA Rauman poppoolle. Iskälle ja äitille tietty myös. Terveisin Rauman oma ukko, Toni Lampinen.

MMA Rauma on Toni Lampisen kotiseura

Jätä kommentti