ilmainen toimitus kaikille yli 99€ tilauksille

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Ostoskori tyhjä

16 tammikuu, 2023 3 min read

Palaako sisälläsi taistelijan tuli? Onko mielessäsi pyörinyt jo pidempään kamppailulajin aloittaminen? Ehkä se on ihan uusi kipinä, kun kutsuu sinua kamppailusalille tai jopa kehään. Se voi tuntua jännittävältä ja jollekin jopa pelottavalta, mutta usko tai älä - käytännön tasolla se on todella helppoa. Et tarvitse tuon kipinän lisäksi alkuun, kuin hitusen uteliaisuutta ja kyvyn liikuttaa kehoasi. Moni meistä kehäraakeistakin on aloittanut ajatuksen voimalla varjonyrkkeilyn mitä kummallisimmissa paikoissa. Pian huomaatkin olevasi ihan pellepeloton, sillä kamppailusalilla todellakin kaikenlaiset varjot saavat kyytiä.

Kun mielen esteet on voitettu edes sen verran, että uskallat astua varjojen härnäämisestä tositoimiin, edessä onkin kamppailuvarusteiden hankinta. Ehkä seuraavat askeleesi ovat hyppynaru, nyrkkeilyhanskat ja säkki. Tai mitä jos se olisikin nyrkkeilyn alkeiskurssi?

Kamppailusaleilla on kosolti välineistöä ja pääset ihan konkreettisesti kokeilemaan nyrkkeilyhanskoja. Saat tuntuman myös kehän kaiteisiin, säkin nahkaan ja tosihien tuoksuun. Jos tuli sisälläsi vain voimistuu, alkeiskurssilla opit, miten nyrkkeillään ja hyvin pian myös sen, mitä kamppailuvarusteita nyrkkeilyssä tarvitaan. Alkeiskurssille voivat tulla myös pidempään tauolla olleet nyrkkeilijät tai vaikka suoraan jonkin toisen kamppailulajin parista.

Kaikki Crestin alkeiskurssit ja aikataulut löydät täältä. 

Tervetuloa mukaan mitä mahtavimpaan taistelutiimiin!

Kamppailuvarusteiden hankinta

Kun treenit kutsuvat ja sujuvat sen verran, että haluat jatkaa lajiin tutustumista, aluksi riittää, että ostat nyrkkeilyhanskat, käsisiteet ja hammassuojat. Nämä varusteet on hyvä olla, kun tekniikkaharjoittelu parin kanssa alkaa. Jos pariharjoittelu jännittää ja haluat vielä toistaiseksi treenata itsenäisesti, voit aina harjoitella säkillä. Alkeiskurssilla toki otetaan kontaktia, vaan senkin rinnalla säkkiharjoittelu on tehokas tapa opetella itsenäisesti kurssilla käytyä tekniikkaa ja nostaa samalla kuntoa. Jo nyrkkeilyharrastuksen alussa on hyvä olla laadukkaat säkkihanskat.

Kyllä, kahdet hanskat. Nyrkkeilyhanskat sekä säkkihanskat. Yleispätevänä sääntönä onkin, että sparraaminen ja tekniikkaharjoittelu ehdottomasti nyrkkeilyhanskoissa, kun taas säkkihanskat soveltuvat nyrkkeilysäkki- ja pistehanskaharjoitteluun. Miksi ihmeessä? Ensinnäkin ergonomisista syistä, toiseksi turvallisuuden vuoksi sekä lopulta toki länsimaalaisten mukavuudenhaluisesta käsituntumasta.

Jos sinua mietityttää millaiset hanskat olisivat juuri sinulle oikeat, olemme kirjoittaneet kattavan oppaan erilaisista nyrkkeilyhanskoista. Pääset lukemaan kyseisen artikkelin tästä linkistä.

BOX and never stop - aloita jo tänään

Nyt tiedät, mitä nyrkkeily voi tarjota, millaisia välineitä nyrkkeilyyn tarvitsee ja olet saanut kutsun jopa seuraavalle alkeiskurssillekin - mahtavaa! Anna minun arvata. Haaveesi maalaavat sinua jo täysissä tamineissa keskelle kehää? Kypärä päässä, nyöritetyt kengät ja kiiltävät nyrkkeilyshortsit jalassa? Aivan oikein. Myös ne kuuluvat kunnon nyrkkeilijän varustukseen.

Oletko jo harjoitellut pidempään ja uskallat sparrata ihan kunnolla? Ehkä tosiaan tähtäät ottelijaksi? Silloin kannattaa hyvinkin nopeasti harjoittelua vauhdittamaan ja ottelijan imagoa nostattamaan hankkia myös hyppynaru ja nyrkkeilykengät. Tämän lisäksi järkevän kamppailu-urheilijan treenikassista löytyy nyrkkeilykypärä ja alasuojat. Varsinkin, jos sparrataan voimalla, kovaa ja paljon. Usko pois. Kun pyhimpään käy kipiää, treenit tyssäävät toviksi siihen. Ja sitä paitsi, me haluamme pitää junnukurssit treeniohjelmassa jatkossakin. Ja muistakaamme, että kaikki todellakin alkaa ajatuksesta sekä sen voimasta. Pidetään hyvää huolta molemmista päistämme.

On myös vakiintunut käytäntö, että treeneissä todellakin käytetään niitä kiiltäviä nyrkkeilyshortseja. Niissäkin on oma tunnelmaa nostattava vaikutuksensa. Taisteluun tai vaikka hauskanpitoon (mitä kamppailulajit myös ovat) valmistautumisessa varustautuminen on ikään kuin oma rituaalinsa. Orientoitumisen, valmentautumisen ja valmennuksen yksi tärkeä osa-alue. Mihin tahansa elämässä sonnustaudutkaan ajatuksella, tunteella ja huolellisesti, mahdollisuus onnistua tai saada aikaan jotain pysyvää kasvaa.

Nyrkkeilijän treenikassin sisältö alkeiskurssilla

Käsisiteet tukemaan ranteita ja suojaamaan rystysiä sekä pitämään hanskat hyvin paikoillaan.

Hammassuojat estämään suun vaurioita tärähdysten sekä iskujen aikana. Ja onhan ne nyt hauskan näköset!

Hanskat tukemaan ja suojaamaan itseä sekä ottelutoveria. Inspiroitumaan lyömisestä sekä hakemaan lyönteihin yhä enemmän rohkeutta, tekniikkaa ja voimaa. Hanskat luovat kiintymystä lajiin. Siinä on oma magiansa, kun upottaa kätensä omiin nyrkkeilyhanskoihin. Hanskat ovat tärkeä hankinta. Niistä tulee jokaiselle kamppailijalle todella rakkaat.

Nyrkkeilijän treenikassin sisältö ADVANCED

Kypärä turvallisempaan sparraamiseen, eli pään ja kauniiden kasvojen säilyttämiseen.

Nyrkkeilykengät parempaan pitoon sekä jalkojen ergonomiaan, eli myös terävämpään tekniikkaan.

Nyrkkeilyshortsit fiilispohjalta ja etenkin kisoihin tähtäävillä ne ovat yleinen käytäntö. Jotkut treenaavat pieruverkkareissa läpi elämän ja hankkivat shortsit vasta ensimmäisiin kisoihin. Joillekin ottelijan vaatetus on tärkeä tunnelmannostattaja sekä imagokysymys. Kokeile, niin tiedät.

Nyrkkeilypaita sopii viimeistelemään kokonaisuuden.

Itsenäisen kotitreenaajan tai salilla säkkiä mäiskivän treenikassista voi löytyä esimerkiksi hyppynaru kunnon kohotukseen, käsisiteet ranteiden ja rystysten pitimiksi ja tottakai säkkihanskat. Kotoa voi löytyä jopa oma nyrkkeilysäkki. Crestin verkkokaupasta löydät nekin.

Tutustu Crestin valikoimaan verkkokaupassa ja jos mahdollista, tuu meininkeihin mukaan myös ihan paikan päälle! Jos et asu pääkaupunkiseudulla, niin onhan noita hyviä kamppailusaleja muuallakin.


    Eli paikasta riippumatta, ei muuta ku rensselit niskaan ja nyrkit viuhumaan!  Verkkokaupassamme on ilmainen toimitus yli 80 euron tilauksille. Koko nyrkkeilyvarustevalikoimamme löydät täältä.

    Jätä kommentti