ilmainen toimitus kaikille yli 99€ tilauksille

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Ostoskori tyhjä

16 tammikuu, 2023 4 min read

Oletko aloittamassa kamppailulajia, jossa nyrkkeilyhanskat kuuluvat varustukseen? Tai oletko ehkä palaamassa pidemmältä tauolta kamppailusalille ja uusimassa treenikassin sisällön? Ehkä haluat vain uudet tai toiset sopivammat nyrkkeilyhanskat? Kaikissa näissä tapauksissa, olet tullut juuri oikean postauksen pariin. Oikeanlaisten nyrkkeilyhanskojen valinta voi olla haastavaa - vaan ei enää! Tässä artikkelissa käydään kohta kohdalta läpi oikeanlaisten nyrkkeilyhanskojen valinta.

Nyrkkeilyhanskoja käytetään kaikenlaisissa nyrkkeilytreeneissä ja nyrkkeilyn lisäksi muun muassa potkunyrkkeilyssä sekä thainyrkkeilyssä. Ne voivat olla kunnonkohotustreenejä, kontaktia, tekniikkaa, sparria tai kisoihin tähtäävää treenaamista. Olipa kyse minkä laatuisesta treenaamisesta tahansa, nyrkkeilyssä kädet kauttaaltaan, etenkin ranteet ja rystyset ovat kovilla. On siis eittämättä tärkeää, että lyöntiä sisältävissä treeneissä käytetään käsisiteitä tukemaan ranteita sekä suojaamaan rystysiä ja oikeanlaisia nyrkkeilyhanskoja pehmittämään itseä sekä ottelutoveria iskuilta.

Prioriteetit kuntoon - mikä tekee hyvän nyrkkeilyhanskan

Oikeanlaisen sekä oikean kokoisen ja mallisen nyrkkeilyhanskan valinta on tärkeää tekniikan, ergonomian ja turvallisuuden vuoksi. Hanska tulee valita ensisijaisesti käyttötarkoituksen mukaan ja sen jälkeen kiinnittää huomiota hanskan kokoon, painoon, muotoiluun ja lopulta varmasti myös väriin sekä kokonaisvaltaiseen visuaaliseen ilmeeseen. Haluatko treenata mustissa, sinisissä, punaisissa vai esimerkiksi kultaisissa hanskoissa? Haluatko sitoa ne kiinni vai vetäistä tarran paikoilleen? Kyllä, myös hanskojen ulkonäkö voi visuaalisille yksilöille tuoda hieman lisää treeni-intoa ja esimerkiksi sidottavissa hanskoissa on kauniin ulkomuodon lisäksi korkeampi käsissäpysyvyysprosenttikin. Suomeahan tuo ei ole, mutta onhan noita lentäviä hanskoja treeneissä todistettu kerran, jos toisenkin.

Väristä riippumatta, sparraamiseen ja tekniikkaan tarvitset erityisen istuvat, jämäkät sekä hyvin pehmustetut hanskat, jotta loukkaantumisilta, tekniikkavääristymiltä sekä surulta ja murheelta vältytään. Säkillä mätkimiseen ja pistehanskoihin läpsyttelyyn kelpaavat kevyemmätkin. Kai jokainen kamppailija salaisesti hieman himoitsee kipeitä rystysiä, vai mitä? Pitkässä juoksussa kivun kaipuu, rajattomuus ja huoleton asenne alkavat kuitenkin kieliä loukkaantumisriskin kasvamisesta. Sitä me emme halua, joten otetaan hanskat ihan syvälliseen syyniin.

Säkkihanskojen ja nyrkkeilyhanskojen ero

Säkkihanskat ovat tarkoitettu vain säkillä treenaamiseen sekä pistetyynylyönteihin, joissain tapauksissa niillä voi treenata myös kevyttä tekniikkaa. Ranneosa on väljempi ja sisuksessa enemmän tilaa. Säkkihanskat ovat myös huomattavasti kevyemmät, kuin nyrkkeilyhanskat ja siitä syystä ne on hyvä omistaa. Pystyt harjoittelemaan säkillä ja nopeatempoisissa kunto- sekä tekniikkaharjoituksissa kevyemmin sekä pidempään. Saat myös säkkiin aivan erilaisen tuntuman siihen tarkoitetuilla hanskoilla.

Kun nyrkkeilytreenit sisältävät kontaktiharjoittelua, on nyrkkeilyhanskat välttämättömät. Nyrkkeilyhanskat ovat todellakin painavammat, kuin säkkihanskat, sillä niissä on kontaktiharjoitteluun tarkoitettua pehmeyttä ja muotoilu on jämäkämpi. Ne suojaavat meidän ihoa, niveliä, lihaksia sekä luustoa ja tekevät treeneistä turvallisemmat. Säkkihanskoissa on usein ompeleita, jotka kontaktissa nirhaavat kaverin ihoa. Niiden kiinnityskään ei ole kontaktiharjoitteluun tai varsinkaan sparraukseen sopiva, pehmeydestä puhumattakaan. Turvallisuuden lisäksi ergonomia on tärkeässä osassa. Miten hyvin hanskojen kiinnitys tukee rannetta? Pysyykö käsi hyvin hanskassa? Eihän hanska purista? Mahtuuhan käsi sisään myös siteineen? Onko sormilla sopivasti tilaa liikkua hanskan sisällä? Näiden kombinaatio tukee oikeaoppista tekniikkaa ja takaa mukavat treenit, sekä sinulle, että vastaparille.

Nyrkkeilyhanska on oikean kokoinen, kun se tukee rannetta sekä nyrkkiä napakan pehmeästi. Nyrkkeilyhanskat eivät saa puristaa - eikä tosiaankaan hölskyä, hiertää tai tipahtaa intensiivisessä treenin saatika sparrin tuoksinassa pois paikoiltaan. Hanskoja kannattaa siis sovittaa käsisiteiden kanssa, sillä niitä tulet ennen pitkää tarvitsemaan sekä takuulla käyttämään. On tärkeää, että käsi mahtuu niin sanotusti hengittämään hanskan sisällä ja sormilla on jonkin verran tilaa liikkua hanskassa. Sopivan kokoinen hanska on omanlaisensa treeninautinto ja juuri oikeanlaisista nyrkkeilyhanskoista voi tulla kamppailijalle todella rakkaat.

Kahdet hanskat ovat investointi, sillä niiden käyttöikä pitenee, kun molemmat toteuttavat omaa tarkoitustaan. Samalla se on satsaus sinuun itseesi. Siihen tärkeimpään treenivälineeseen. Jos kukkaron nyörit ovat tiukalla ja pystyt panostamaan vain yhteen hanskapariin, suosittelemme silloin ostamaan nyrkkeilyhanskat. Niillä voit treenata myös säkillä. Jos haluat pitää nyrkkeilyhanskasi jopa vuosia muodossaan sekä pehmeydessään, osta säkkihanskat erikseen.

Säkkihanskoissa sopivat koot kulkevat yleensä seuraavasti:

Lapsille XS/S | Naisille S/M/L | Miehille L/XL/XXL

Mitä muuta OZ on, kuin ihmemaa?

Sitähän sinä pohdit ja unssihan se. Tai lyhenne siitä - vanhasta painomitasta, jota nykyään kuvataankin grammoina. Nyrkkeilyhanskan koko ilmoitetaan kuitenkin edelleen unsseina, ja siitä tulee tuo oz. Yksi unssi on 28,35 grammaa ja nyrkkeilyhanskan koko on yleensä jotain kuuden ja kuudentoista unssin väliltä käyttötarkoituksensa mukaan.

Nyrkkeilyhanskan koko määräytyy sen painon perusteella. Kun hanska on painava, siinä on enemmän pehmustetta. Painavampi nyrkkeilyhanska tuo suojaa sekä sinulle, että ottelutoverillesi, joten treeneissä pehmuusteen määrää voidaankin pitää hyvänä “hanskanvalintamittaristona”.

Aloittelijalle suosittelemme suojaavia sekä painavamman päädyn pehmustetuimpia nyrkkeilyhanskoja (12-14 oz). Ei kuitenkaan liian painavia, jotta jaksaa jotain tehdäkin. Liian isot hanskat tekevät harjoittelusta huteraa sohimista. Vähitellen, kun tekniikka kehittyy ja sparrikertoja on useampi alla, voidaan siirtyä kevyempiin hanskoihin. Sillä silloinhan me osaamme jo väistää sekä kontrata kaikki mahdolliset iskut. Tai sitten vain sparrata vähän viisaammin.

Montako unssia nyrkkeilyhanskan kuuluu olla?

Hyvä kysymys! Tämä kappale kertoo, mitä nuo numerot unsseineen sitten käytännössä tarkoittavat. Oman painon, pituuden, voiman ja kokemuksen mukaan sekä hanskan käyttötarkoitusta vaalien, seuraavanlainen taulukko on hyvä apuri. 

6 oz nyrkkeilyhanska: Käytännössä junnuhanska.

8 oz nyrkkeilyhanska: Tämäkin on aikalailla junnuhanska.

Käy myös pienikokoisille naisille.

10 oz nyrkkeilyhanska: Pienistä hanskoista käyttökelpoisin aikuiseen käteen. Tämän kokoinen hanska sopii hyvin pistehanska-, säkki- ja päditreeneihin. Pienikätisille ja kevyille tämä voi sopia myös tekniikkaharjoitteluun parityöskentelyssä ja taitavalle sekä kokeneelle hahmottjalle myös sparriin. 

12 oz nyrkkeilyhanska: Hanskojen hanska, jota suosittelemme yleensä naisille ensihanskaksi. Sopii monelle ja monenmoiseen treenaamiseen. Jos aiot alkuun ostaa vain yhdet yleispätevät hanskat, etkä ole varma koosta, niin valitse tämä tai seuraava koko. 

14 oz nyrkkeilyhanska: Käytetään pääsääntöisesti sparrauksessa ja sopii silti muuhunkin työstöön. Tätä suosittelemme yleensä miehille ensihanskaksi. Tästä eteen päin hanskojen paino alkaa jo tuntua lihaksissa. Joten jos käsiä ei ole heiluttelua enempää vähään aikaan liikuteltu, niin kannattaa stopata tähän ja valita nämä tai 12 oz.

16 oz nyrkkeilyhanska: Kovaan sparraukseen yli 80 kiloisille ja vahingossa liian kovaa lyöville kehäraakeille suojaamaan vastaottelijaa pahimassa tapauksessa tahattomalta tyrmäykseltä. Isojen ja voimakkaiden ihmisten hanska.

Käyttäjän paino- ja pituushaitarit sukupuolineen ovat viitteellisiä, eikä niihin kannata jäädä jumiin. Oikean kokoinen hanska löytyy yleensä jonkin aikaa treenanneena ja valmentajan tarkan silmän alla. Alkuun suosittelemme nyrkkisääntönä naisille 12oz ja miehille 14oz. Jos tarvitset apua oikean hanskakoon valinassa, laita meille viestiä osoitteeseen info@crest.fi - autamme mielellämme. 

Inspiroidu

Me Crestillä toivomme, että löydät juuri sinulle sopivat nyrkkeilyhanskat ja koet niiden symbolisen, jopa maagisen voiman. Siksi me olemme keskittyneet laatuun, muotoiluun sekä yksinkertaiseen kauneuteen käytännönläheisen toimivuuden lisäksi. Crest-nyrkkeilyhanskat ovat tyylikäs ja turvallinen valinta. Kaupastamme löydät laadukkaita tarra- ja nauhakiinnityksillä varustettuja hanskavaihtoehtoja. Crest-nyrkkeilyhanskoissa on mallista riippuen käytetty päällysteenä joko keinonahkaa tai aitoa nahkaa. Tutustu valikoimaan ja valitse juuri sinulle sopiva malli ja koko. Koko nyrkkeilyvarustevalikoimamme löydät täältä.

Juuri sinulle oikeat ja yksilölliset hanskat löytyvät vain treenaamalla ja kokemuksen myötä. Tämän vuoksi kehitämme hanskojamme jatkuvasti. Pitkässä ja säännöllisessä käytössä alamme huomata, mikä toimii juuri itselle ja mitä taas kaipaamme. Aloita näillä ohjeilla ja ajan saatossa oletkin jo sukeltanut syvemmälle hanskojen kiehtovaan maailmaan, useammatkin tumput plakkarissa.

Tämän vuoden uutuustulokas Trivorin rinnalle, on upea ja uudistuksellinen Pico 0.5. 

Crest Pico 0.5 - Elevate your fighting game

Jätä kommentti