free shipping on orders over 99inside EU

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Your Cart is Empty

March 18, 2023 5 min read

Jokainen kamppailulajia harrastava tietää, että oikeanlainen varustus on kaiken a ja o, kun taivalta nyrkkeilijänä on mätkitty menemään jo tovi alkeiskurssin alkuaikoja hieman pidemmälle. Me Crestillä olemme erikoistuneet intohimoisen valmennuksen lisäksi laadukkaaseen varuste- ja välineistökatalogiin. Tässä blogiartikkelissa käsittelemme syvemmin tasokasta valmennusta sekä sen vaatimaa välineistöä. On selvää, että monipuolinen välineistö takaa myös monipuolisemman harjoitteluympäristön sekä treenit, jotka luovat urheilijan mielikuvitukselle kentän visioida, hioa ja syventää omaa ottelutekniikkaa. Kun on leluja millä leikkiä, luovuus lisääntyy. Eikä näitä oikein leluiksi kehtaa kutsua, kun tietää millaista tarkkuutta, nopeutta, tehoa ja voimaa Crestin kamppailuvarusteilla voi saada sitoutuneella sekä pitkäjänteisellä harjoittelulla aikaan, mutta ymmärtänette kielikuvan! Laajan välineistön kautta myös valmentaja voi hahmottaa kirkkaammin, mitä osa-alueita ottelija voisi vielä kehittää.

Esittelemme teille nyt Crestin verkkokaupan välinevalikoiman - emme vain myydäksemme, vaan myöskin insporoidaksemme jokaisen kamppailusalin valmentajaa yhä monipuolisemman nyrkkeilyvalmennuksen maailmaan ja ottelijoita luovimaan harjoituksissa kohti loppuunhiottua tekniikkaa. Ja vaikket mitään treeneihin tilaisikaan, ehkä voimme tarjota uusia oivaltavia näkökulmia, uutta tulta sekä lisää liekkiä tuleviin harjoituksiin. Aloitetaan perusteista.

 

Kamppailulajeissa treenivälineiden lisäksi myös suojat ovat ehdoton edellytys.


Nyrkkeilysäkit kuuluvat jokaisen nyrkkeilyvalmentajan ja salin varusteisiin. Niitä on hyvä olla eri kokoisia, painoisia sekä pituisia, kuten on harjoittelijoitakin. Eri kokoisilla säkeillä myös yksi ja sama urheilija saa erilaista tuntumaa treeneihin. Säkit ovat erinomainen treenivälineistö sykkeen nostoon, kunnon kohottamiseen, pariharjoitteluun sekä vapaatreeneihin. Niillä voi treenata koko kehon läpi kuntoilumielessä, mutta myös monen kirjava tekniikkaharjoittelu onnistuu. Muistathan ajaa ottelijoita aina tasaisin väliajoin myös säkille? Jos olet ottelija, ota kontaktia kaiken kokoisiin sekä muotoisiin säkkeihin ja anna luovuudellesi sekä kehollesi vapaus ilmentyä. Kuten todettu, välineharjoittelu kehittää kunnon sekä tekniikan lisäksi luovuutta, mielikuvitusta sekä kykyä visioida. Myös itsenäisesti.

Säkkihanskat tai oikeastaan useammat on hyvä olla salin välineistössä, jotta jokaisella on mahdollisuus mäiskiä menemään omasta varustuksesta riippumatta. Hanskoja hankkiessa on hyvä kiinnittää huomiota niiden laatuun sekä pitkäikäisyyteen, sillä parissa kuukaudessa ruttuun rytätyistä hanskoista ei ole kenellekään mitään hyötyä. Jos investoidaan, niin tehdään se kunnolla. Osta kerralla tusina hyviä hanskoja ja niillä treenaa kurssi, jos toinenkin.

Nyrkkeilyhanskat on hyvä kuulua myöskin salin lainavarastoon, vaikka toki aina suositaan pitkällä tähtäimellä urheilijalle aivan omia nyrkkeilyhanskoja. Aloittelijat usein kuitenkin painavat alkeiskurssin ensitreenit, jos toisetkin menemään salin hanskoilla. Näistä on myös hyvä pitää huolta, jotta jokaiselle löytyy sopivat hanskat ja vältytään heti alkuunsa loukkaantumisilta sekä tekniikkavääristymiltä. Missä kunnossa teidän salin hanskat on? Olisiko aika tehdä vähän bulkimpi tilaus? Suosituilla ja isomman harrastajavolyymin saleilla olisi hyvä tsekata lainahanskat läpi vuosittain.

Pistehanskat, eli pistarit
Pistehanskat, eli pistarit kuuluvat jokaisen kamppailusalin valikoimaan, jos lajivalikoimassa on perinteinen nyrkkeily tai thainyrkkeily. Ne ovat kevyemmät, kuin thai padit, eli pädit, joten niillä voi treenata tekniikkaa, lyöntitarkkuutta sekä kuntoa nopeatempoisemmin, kuin pädeillä. Pistarit lienevätkin vakiintunein väline nyrkkeilyvalmennuksessa. Pistehanskoilla harjottelu on hanskaosan ansioista myös valmentajan käsille sekä sormille ergonominen ja mukava tapa ottaa osumaa vastaan sekä varioida eri kulmia ja tekniikoita.

Thai padit, eli pädit
Thai padeja, eli pädejä käytetään useimmiten potkimista vaativissa kamppailulajeissa, kuten potkunyrkkeilyssä ja thainyrkkeilyssä. Niissä on korkeampi ja leveämpi pinta, kuin pistetyynyissä - eli pistareissa, joten ne tarjoavat valmentajalle tai treeniparille suojan aina sormenpäistä kyynärvarteen. Pehmustetta on myös enemmän. Pädeillä ottaa helposti vastaan kaikenlaisten potkujen lisäksi myös lyöntejä, kyynärpääiskuja sekä polvia. Thai padit ovat ehdoton väline thai- ja potkunyrkkeilyn valmennuksessa. Niitä löytyy pienempiä sekä suurempia, pehmeämpiä ja kovempia sekä kaarevampia ja osumapinnaltaan tasaisempia malleja. On kevyttä mallia ja hieman painavampaa, pehmeämpää sekä kovempaa. Jokaiselle löytyy mieleisensä ja saleilla kannattaakin olla eri variaatioita myös thai padeista. Crestin treeneissä suosituimmat pädit ovat ehdottomasti nämä.

Vatsapanssari
Vatsapanssari suojaa erinomaisesti ja nimensä mukaisesti erityisesti vatsaa, mutta myös kylkiä. Siihen ottaa turvallisesti terävää sekä voimakasta lyöntiä, polvea ja potkua - myös isommalta sekä voimakkaammaltakin treenajalta. Vatsapanssarin kanssa valmentajan kädet vapautuvat lisävälineistölle, kuten pistareille, pädeille tai nyrkkeilykepeille. Vatsapanssari mahdollistaa turvallisemmat treenit ja enemmän tekniikkavariaatioita ilman kipua tai pelkoa loukkaantumisesta.

 

Kattavan varustuksen kamppailusalilla löytyy harjoitteluvälineistö monipuolisiin treeneihin.Potkutyyny
Potkutyyny suojaa kauttaaltaan yleensä alaraajoja ja sitä käytetään nimensä mukaisesti potkuja sisältävissä kamppailulajeissa, kuten thai padejakin. Potkutyynyt ovat yleensä pehmeämmät, kuin thai padit ja sopivat hyvin nopeatempoiseen potkuharjoitteluun sekä alapotkujen treenaamiseen. Erinomainen väline esimerkiksi alkeis- ja junnukursseilla keveytensä, pehmeytensä sekä suuremman suoja- ja osumapintansa vuoksi. Potkutyynyjä löytyy myös jämpäkämpiä, joita on hyvä käyttää vaikkapa vapaaottelutreeneissä. Niihin on hyvä harjotella esimerkiksi lyöntejä kuvitteellisessa tilanteessa, jossa kaveri on isketty mattoon ja on aika mätkiä menemään.

Nyrkkeilykepit
Nämä ovat jokaisen valmentajan lempityökalu, kun tekniikkaa aletaan takomaan ihan tosissaan ja tuomaan jokaisen yksilölliseen tekemiseen hienosäätöä. Nyrkkeilykeppejä voidaan käyttää monipuolisesti nyrkkeilyn lisäksi monissa eri kamppailulajeissa. Niillä valmentaja auttaa parantamaan mm. liikkumista, väistöjä, koordinaatiokykyä ja reaktioita sekä lyöntien tai potkujen tarkkuutta ja nopeutta.

Voit vain kuvitella, kuinka osumatarkkuus terävöityy, kun pistareiden, säkin, pädien, vatsapanssarin tai potkutyynyn tilalla onkin kapea keppi. Tai miten kevyttä väistöharjoittelusta tulee näiden kanssa. Voit myös kokeilla - sillä nyrkkeilykepit ovat aika kevyt investointi kohti kultaa. Hä?

Kevyet ja kestävät nyrkkeilykepit ovatkin valmentajalle hyvät työkalut harjoitettavan tekniikan kehittämiseen ja kaiken lisäksi vieläpä mukavat käyttää. Ne ovat huomattavasti kevyempiä käyttää verrattuna esimerkiksi pistehanskoihin. Nyrkkeilykeppien kanssa valmentaja ei myöskään tunne iskujen seurauksena lainkaan kipua tai vastetta. Tämä kaikki yhdessä takaa yhä täydemmän kapasiteetin keskittyä valmennettavan tekniikan tarkkailuun.

Kamppailulajeissa suojavarustus on ehdoton, jotta ottelija voi antaa itsestään kaiken ja vapauttaa koko potentiaalinsa treenaamiseen.

Suojat kamppailulajeihin

Kamppailu-urheilussa käy vääjämättäkin aina vähän kipeää, joten oikeanlainen suojavarustus on lajissa kuin lajissa tärkeää, jotta isommilta loukkaantumisilta voidaan välttyä sekä tekniikkaa hioa ilman kipua huippuunsa. Kun tietää olevansa ainakin varustuksen osalta turvassa, treenaamisesta tulee paljon mielekkäämpää sekä virtaavampaa. Yleisimmät suojat kamppailulajiessa ovat seuraavanlaiset:

  • Käsisiteet tukemaan ranteita sekä rystysiä ja huolehtimaan ergonomiasta
  • Nyrkkeilyhanskat suojaamaan ranteita sekä rystysiä ja huolehtimaan ergonomiasta. Tämän lisäksi erittäin tärkeä nyrkkeilyhanskojen ominaisuus on suojata myös ottelukaveria iskuilta.
  • Säärisuojat suojaavat nimensä mukaisesti sääriä sekä jalkapöytää lajeissa, joissa potkitaan - kuten thainyrkkeilyssä sekä potkunyrkkeilyssä
  • Alasuojat suojaavat intiimialueita ja ovat todella tärkeät niin harjoittelussa, sparraamisessa kuin ottelussakin. Kaikissa kamppailulajeissa on suositeltavaa käyttää alasuojia, jos on tarkoitus sparrata, painia tai otella.
  • Kypärä suojaa pään aluetta aina aivoista korviin sekä leukaperiin.
  • Hammassuojat pitävät leegot suussa paikoillaan sekä kunnossa.
  • Nilkkatuet tukevat nilkkoja lajeissa, jossa hypitään paljon ja nilkkojen nivelet ovat kovilla.


Kamppailulajien maailmassa sattuu sekä tapahtuu ja se on varmasti yksi näiden lajien kiehtovimmista piirteistä. Asianmukainen suojavarustus tarkan valmentajan sekä tilannetajuisten treenikavereiden lisäksi takaa harjoittelussa turvan tunteen sekä pitää huolen siitä, että treeneihin tullaan huomennakin. Kunnon suojilla saa ja pitää painaa täysillä. Crestin tavoite onkin se, että oikealla varustuksella ja välineistöllä jokainen voi antaa lajilleen 110 prosenttia sekä enemmän. Let´s go!

Välineet ja varustuksen kovimpiin treeneihin löydät Crestiltä!

Opi, inspiroidu ja osallistu

Eiköhän näillä vermeillä valmenneta yks sun toinenkin kultamitalisti. Kuten Crestillä juuri tehtiin. Tehkää perässä ja tilatkaa näillä ohjeilla oikea, kattava ja laadukas välineistö valmennuksen tueksi tai täydentäkää jo olemassa olevaa. Isompiin tilauksiin voitte pyytää suoraan tarjousta asiakaspalvelustamme. Tässä ei tokikaan ollut koko verkkokauppamme valikoima, joten käy ihmeessä tutkimassa, mitä kaikkea muuta sivuiltamme löytyy ja mikä voisi inspiroida juuri sinua salin omistajana, valmentajana, kamppailu-urheilijana tai harrastajana. Crestiltä löytyy kattava kamppailuvarustevalikoima perinteiseen nyrkkeilyyn, thainyrkkeilyyn, porkunyrkkeilyyn sekä vapaaotteluun sekä jujutsuun.

Mitä mieltä olette Crestin tuoreesta Kamppailublogista? Millaista sisältöä  janoatte jatkossa? Heitä kommentteihin palautetta tai slaidaa vaikka deeämmään instagramissa. Tavoitteemme kamppailublogin parissa on inspiroida sekä opastaa kaikkia Suomen kamppailijoita alkuun sekä syvemmälle polulle etenkin nyrkkeilyn ja muay thain kiehtovassa maailmassa, mutta myös vapaaottelusta sekä jujutsusta on tulossa sisältöä. Olemme avoimia ja innokkaita erilaisille yhteistöille. Jos koet, että ideasi tai tarinasi voisi sopia blogiimme - kerro siitä meillekin!

Oppaan nyrkkeilijän kattavaan varustukseen pääset lukemaan täältä.

Leave a comment