ilmainen toimitus kaikille yli 99€ tilauksille

Läkkisepäntie 11 C, 00620 Helsinki

0

Ostoskori tyhjä

03 helmikuu, 2024 4 min read

“Olen tykännyt aina Crestin tuotteista. Huippulaatu ja mukavuus on kamppailuvarusteissa mulle tärkeitä. Kun aloin etsimään sponsoreita, halusin ensisijaisesti varustesponsoriksi Crestin. Ja sainkin.“ Me taas halusimme yhteistyöhön tämän uunituoreen ammattilaisvapaaottelijan kanssa, joka nousee ensimmäistä kertaa kehään työkseen tappelevien kanssa Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 10.2.2024. Cage 61 räjähtää, kun Omar Tugarev ottelee ammattilaisdepyyttinsä: “Tätä on odotettu.” Omar fiilistelee nälkäsenä. 

Omar Tugarev on syntynyt 20.11.2001 Lappeenrannassa ja elänyt siellä 16 vuotta. Nykyään mies vaikuttaa Helsingissä. Omar kuvailee itseään mukavaksi ihmiseksi, joka kunnioittaa kaikkia vastaantulijoita. Myös vastustajia, mutta vain kehän ulkopuolella. Häkissä hän on armoton.

Omar tähtää terävästi kohti ammattilaisuutta

Tavoite on olla maailman paras. Ei pelkästään urheilijana, vaan myös ihmisenä. Omar on muslimi ja uskossaan hän haluaa myös vahvistua. Treeneissä kehitetään sitten pystyä ja painia. Joka päivä ja säännöllisesti. Vahvuuksinaan Omar pitää monipuolisuuttaan ja kilpailuhenkisyyttään. Tämänhetkinen arki koostuukin pitkälti treeneistä.

“Teen töitä mahdollisimman vähän, jotta voisin kehittyä urheilijana. Tiedän, että monille tuleville vastustajille maksetaan urheilemisesta ja he ovat täysurheilijoita eli treenaavat joka päivä miettimättä sen kummemmin, mistä saa tuloja, koska heillä on sponsoreita tai muuten taloudellisesti hyvät lähtökohdat.  Välillä on vaikeaa tasapainotella työn ja treenin kanssa, mutta uskon, että kova työ palkitaan.”

Voitto on Omarille suloinen

Potkunyrkkeily SM finaali 2020: Omar Tugarev vs Christian Heikkilä. Voitto kaikin tuomariäänin 3-0

Koulukiusatusta kamppailu-urheilijaksi

Omarin kovaa sisua on kasvatettu jo pienestä pitäen. Kiinnostus kamppailu-urheiluun lähti action-elokuvista ja karatekohtauksista. Lapsuudessaan Omar on kokenut koulukiusaamista ja halusi itsepuolustuksen vuoksi aloittaa kamppailulajit itsekin. Hän aloitti karatesta sekä kung fusta. “11-vuotiaana siirryin nyrkkeilyyn ja sillon alkoi se todellinen rakkaus kamppailu-urheiluun, kun näin ekaan kertaan kehät ja tajusin, että tätä haluan tehdä ammatikseni.”

Omar harrasti nyrkkeilyä viitisen vuotta ja halusi tietysti myös kilpailla nyrkkeilyssä, vaikka katse karkaili jo silloin vapaaottelumatseihin. Ne kiinnostivat miestä enemmän, mutta Lappeenrannassa vapaaottelu oli aika uusi laji.  “Pysyin nyrkkeilyssä, kunnes kaveri pyysi minua testaamaan vapaaottelua. Kolmen viikon harjoittelun jälkeen Edward Walls huomasi minussa potentiaalia ja laittoi minut ensimmäisiin vapaaottelukisoihini ikinä. Voitin pelkillä nyrkkeilyskillseillä kokeneemman vapaaottelijan.”

Tugarev treenaa tällä hetkellä Sisu Gymillä ja mies kehuukin siellä olevan  todella ammattitaitoisia valmentajia kuten. Sami Mehamedi, Tuukka Repo ja Henri Lintula. “Heiltä saa paljon hyvää oppia, koska he tietävät lajista todella paljon.” 

 

Cage 51, 10.10.2020: Omar Tugarev vs Eemil Kurhela. Voitto Kaikin tuomariäänin 3-0

Cage 51, 10.10.2020: Omar Tugarev vs Eemil Kurhela. Voitto Kaikin tuomariäänin 3-0.

Tiedän, että minusta voi tulla maailman paras

Sami Mehamedi on Omarin päävalmentaja ja ollut myös vapaaottelun maajoukkueen päävalmentajana. Tieto ja tietoisuus ovat Omarin mielestä valmentajan  tärkeimpiä ominaisuuksia. Rentoudesta hän on myös Mehitsulle kiitollinen. 

EM-kulta on ollut Omarille samaan aikaan uran korkein huippu ja matalin matalikko. “Voitin todella kovia urheilijoita, kuten maailman mestareita ja undefeated-ottelijoita, joilla oli todella kovia listoja. Se oli iso juttu ja ajattelin, että se muuttaisi elämääni. Ehkä  vihdoin löytäisin yhteistyökumppaneita, jotka auttaisivat minua rahallisella tuella, jotta voisin unohtaa työt ja keskittyä 100% urheiluun, mutta viikon päästä löysin itseni taas hotellin yövahtihommista. Se vahvisti minua. Tavotteeni ovat kirkkaammat, kuin koskaan.Tiedän, että minusta voi tulla maailman paras enkä ikinä luovuta.”

EM-finaali on kuitenkin ollut tähän asti Omarin merkittävin voitto. Karvain tappio taas MM-kisojen toinen matsi. “Tiesin, että minulla oli avaimet voittoon, mutta valmistautuminen ei mennyt optimaalisesti, kun tekee yötöitä kolme viikkoa putkeen ennen ottelua.Eihän silloin palaudu täysin, eikä myöskään saavuta korkeinta potentiaaliiaan. Vastassa oli täyspäiväinen urheilija, joka ansaitusti voitti lopulta koko sarjan.”

Me Crestillä toivomme todella, että urheilijasponsoroinnista kiinnostuneet tahot löytävät tämän nousevan tähden, jotta saadaan kaikki mehut miehestä kehään! Hänellä on asenne kohdillaan ja tavotteet korkeella, joihin ei voi näin nälkäsenä ja kilpailuhenkisenä kuin yltää.

 

Never give up, treenaa fiksusti ja kysy neuvoja nälkäisiltä sekä tietäviltä urheilijoilta ja valmentajilta. Mutta muista myös olla fiksu, ettet ylitreenaa tai treenaa muuten tyhmästi.

 

Picohanskat ovat Omarin suosikki

Pico 0.5 hanskat on ollut kovassa käytössä ja olen tykännyt niistä erittäin paljon. Muistan, kun testasin niitä ekaa kertaa ja ajattelin, että nämä on kyllä eliittihanskat, mutta laatu/hintasuhde olikin erittäin edullinen. 

 

Viisas mies

Motivaatio ei minua kiinnosta, tärkeintä on itsekuri.  Teet asioita, ihan ku rakastaisit niitä, sillonki ku ei ehkä huvita. Urheilijana tiedän, että tämä laji vaatii paljon taitoa sekä fyysisiä ja mentaalista vahvuutta. Se inspiroi mua todella paljon. Jos haluaa olla maailman paras, pitää antaa kaikkensa. Ja minä annan. 

Never give up, treenaa fiksusti ja kysy neuvoja nälkäisiltä sekä tietäviltä urheilijoilta ja valmentajilta. Mutta muista myös olla fiksu, ettet ylitreenaa tai treenaa muuten tyhmästi.

Jos joku idoli tai esikuva pitäisi mainita, niin mielestäni Khabib Nurmagomedov hyvä esimerkki nuorisolle. Terveisiä lähetän kuitenkin Mikko Blomille.

Seuraa Omaria somessa: @omartugarev.

 

Omar Tugarev tekee odotetun ammattilaisdebyyttinsä brasilialaista Oscar Romeroa vastaan

CAGE 61: TUGAREV VS ROMERO

CAGE 61 ammattilaisvapaaottelutapahtuma räjäyttää kamppailuvuoden käyntiin Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 10. helmikuuta kun Omar Tugarev tekee odotetun ammattilaisdebyyttinsä brasilialaista Oscar Romeroa vastaan.

Menestynyt Tugarev

Viime vuosien kovimpia suomalaisia amatöörimenestyjiä ei voi listata mainitsematta Omar Tugarevia. Järvenpään SISU Gymiä edustava Tugarev on niittänyt mainetta kansallisissa ja kansainvälisissä kehissä voittaen useita suomenmestaruuksia ja mm. U-21 maailmanmestaruuden. Nyt monipuolinen ja taitava ottelija on kuitenkin uuden haasteen edessä noustessaan häkkiin ensikertaa ammattilaisena.

- Olen valmistautunut ammattilaisdebyyttin kohta 2 kk. Ensimmäinen osa meni Suomessa perustaitoja hioessa, toinen osa menee Irlannissa missä saan Team KF -salilla kovia eriä maailmanluokan ammattilaisten kanssa ja viimeistely tehdään Suomessa ottelutaktiikkaa teroitettaen. Nautin koko prosessista täysillä, toteaa Tugarev valmistautumisestaan.

Monipuolinen Romero

Tugarevin ensimmäinen ammattilasvastustaja Oscar Romero saapuu Brasilian Jaciarasta testaamaan suomalaisen kisakuntoa. Romero on brasilialaisen jiu-jitsun paikallinen mestari ja omaa vahvat viisi voittoa ja vain yhden tappion thainyrkkeilyn puolella. Monipuolisesta taustastaan huolimatta Romerosta löytyy tietoa todella vähän, joten yllätys elementti on varmasti brasilialaisen puolella.

Tugarevin ilotulitusta

Suurin haaste, jonka Romero otteluun tuo on yllätyksellisyys. Rajallisesta vapaaottelukokemuksestaan johtuen Romerosta ei juurikaan videomateriaalia löydy, joten Tugarevin on valmistauduttava kaikkeen mahdolliseen noustessaan ammattilaisdebyyttiinsä. Mittavasta amatöörimenestyksestään johtuen Tugarev on kuitenkin tottunut kohtaamaan monenlaisia vastustajia turnausformaatissa, joten on vaikea nähdä miten brasilialainen onnistuisi SISU Gymin kasvatin kaatamaan. Ottelu tulee todennäköisesti olemaan vakuuttava ensiesitys CAGE -sopimusottelija Omar Tugarevilta, summaa CAGE -urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

Lähde: mmafinland.fi


CAGE 61 Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 10.2.2024

Jätä kommentti