Crest – Professional Fighting Gear perustettiin vuonna 2008 intohimosta kamppailu-urheiluun

Koettiin ystäväni kanssa, että halutaan perustaa kamppailubrändi, jota voitaisiin myydä omalla kamppailusalilla ja saataisiin sellaisia tuotteita kuin itse haluamme. Aluksi toimintaa pyöritettiin täysin harrastepohjaisesti ja ensimmäiset tilaukset tehtiin Thaimaasta valmiin brändin alta.

Muutaman vuoden pyöritettiin brändiä näin ja pikkuhiljaa haettiin vaihtoehtoja Pakistanin suunnasta. Tätä kautta rupesi muotoitumaan uusi tavarantoimittaja, omilla tuotteilla. Sama tavarantoimittaja on pysynyt alusta asti ja tänne on edelleen tiiviit välit.

Brändin alku oli kivinen ja mistään tuottoista ei voinut puhua mitään. Vuosien jälkeen päätettiin kaverini kanssa, että jompikumpi ottaa Crestin yksin hallintaan ja yrittää puurtaa elannon toiminnan kautta. Ostin kaverini firmasta ulos ja aloitin puurtamaan hommaa yksin. Isäni tuli myös kuvioon isommin, kun päätetiin perustaa hänen maatilalleen Crestin varasto vanhan navetan tilalle. Hoidin myyntiä, isän toimiessa varastonhallinassa ja hoiti sitä kautta postituksia.

Aluksi tuotteita kehitettiin niin, että testailin tuotteita oman kilpauran aikana ja annoin testiin tarvikkeita eri kamppailu-urheilijoille. Vuonna 2015 perustin myös oman kilpauran jälkeen Crestin kamppailusalin, jonka kautta tuotetestauksesta tuli arkipäivää salimiljöössä.

Matka on ollut täynnä pettymyksiä ja onnistumisia. Pahin vastoinkäyminen käytiin kuitenkin heinäkuussa 2022, kun koko maatilalla oleva päävarasto paloi tuhkana tuuleen yhden salamaniskun seurauksena. Varastolta paloi kaikki, vuosien työllä suunnitellut ja hankitut tavarat.

Alkushokin jälkeen huomasin, että tässä olisi myös uusi mahdollisuus – Koota brändistä entistä vahvempi ja viimeistellä tuotteet niin hyviksi, että voisin kantaa niitä ylpeydellä ensiksi Suomen markkinoilla ja tämän jälkeen suunnata tietä kohti kansainvälisiä markkinoita.

Intohimosta kamppailu-urheiluun,

Mikko Blom